Woensdagavond was niet een standaard woensdagavond voor veel Engelse artiesten. Met veel spanning en vreugde hebben zij de halve finale tussen Engeland en Denemarken op het EK voetbal gevolgd, met voor de Engelsen een hele positieve uitslag!

It's coming home

Zo deelt Adele een filmpje waarin te zien is dat ze juichend en gillend door haar huiskamer springt nadat Harry Kane voor Engeland de beslissende 2-1 had gemaakt in de verlenging.

Ook Dua Lipa heeft geheel in stijl de halve finale gekeken.

Ook Robbie Williams is door het dolle heen.

Ed Sheeran wist al dagen geleden dat het Engelse elftal iets mee naar huis neemt.


'Three Lions'

Wat ze eigenlijk allemaal gemeen hebben, is dat ze dezelfde leus gebruiken: "It's coming home". Deze inmiddels iconische leus is afkomstig van het voetballied 'Three Lions' van David Baddiel, Frank Skinner en The Lightning Seeds. Zij maakten dit nummer in 1996 toen het EK voetbal in Engeland georganiseerd werd. In Engeland zeggen ze dat zij voetbal hebben uitgevonden en dat door de komst van het toernooi, het spel weer thuis was.

Finale

Aanstaande zondag speelt Engeland tegen Italië in de finale van het EK voetbal. Vanaf 21:00 uur zal er op Wembley gestreden worden om de trofee en zal blijken of het Engelse elftal het écht mee naar huis kan nemen.

Foto: AFP