We kruipen langzaam maar zeker richting de Foute 1500. Om alvast in de stemming zetten we de komende weken samen met Q-dj Wim van Helden een aantal eigenaardige feitjes achter de grootste foute hits op een rijtje.  

Het verhaal achter de Vengaboys

Tracks als 'We're Going to Ibiza', 'Boom, Boom, Boom, Boom!!', 'We Like to Party' en 'Up & Down' ga je ongetwijfeld horen tijdens de Foute 1500. De Vengaboys hadden met deze hits een groot succes in de jaren negentig, maar ken je eigenlijk het echte verhaal achter deze populaire act? Het begon allemaal met twee dj's: Danski en DJ Delmundo. De twee maakten met een oude schoolbus de stranden van Spanje onveilig. Onderweg pikten ze vier leden op, allemaal afkomstig uit een ander land. Je had 'soldaat' Kim (uit Brazilië), 'matroos' Robin (uit Venezuela), 'cowboy' Roy (uit het Caribische eiland Trinidad) en 'barbiepop' Denise (uit Hongarije). Tijdens illegale optredens strooiden ze geld in het publiek, wat voor grote chaos zorgde. Hierdoor werden de Vengaboys door de politie op de hielen gezeten en zijn ze uiteindelijk voor de Spaanse politie naar Nederland gevlucht.

 Wat bleek later? De groep kwam gewoon uit Nederland! Achter Danski schuilde Dennis van Driesschen en achter DJ Delmuno Wessel van Diepen. Ook de leden uit die uit allerlei hoeken van de wereld kwamen, waren gewoon Nederlands!


'Venga'

De naam? Die is bedacht na een opnamesessie, waarbij een Spaanse zangeres heel vaak het woord 'venga' zong. En zo geschiedde! 

Benieuwd met welke tracks de Vengaboys in de Foute 1500 staan? Luister dan van 18 t/m 25 juni naar de Foute 1500!

Bron: AFP