Triest nieuws tijdens deze kerstdagen, op Eerste Kerstdag is zanger George Michael op 53-jarige leeftijd overleden.

Hoewel er nog geen officiële doodsoorzaak is vastgesteld, lijkt het dat George is overleden aan hartfalen.

Zijn publicist heeft deze verklaring gegeven: "Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden, vredig thuis in de kerstperiode."

Carrière

George Michael brak in de jaren '80 door met zijn band Wham!, waarvan hij de frontman was. Met Wham! scoorde Michael grote hits zoals 'I'm Your Man' en 'Wake Me Up Before You Go-Go'.

Maar de grootste hit van Wham! is er één die we elk jaar rond Kerstmis weer met zijn alle uit volle borst meezingen: 'Last Christmas'. Deze kerstklassieker staat zelfs op nummer 2 in de Q-Christmas 25.

Behalve het succes van Wham! was George ook een succesvol solo-artiest. 'Faith', 'Careless Whisper' en 'Freedom' zijn een paar voorbeelden van de hits die de zanger ons nalaat.

Carpool Karaoke

Een lading goede muziek is niet het enige wat we aan George te danken hebben. George is namelijk ook verantwoordelijk voor het ontstaan van het wereldberoemde item Carpool Karaoke!

De zanger was ooit als eerste te gast in de auto van talkshowhost James Corden. Hoewel dit toen voor een item voor de BBC was, is dit ritje voor James wel de aanleiding geweest tot het ontstaan van Carpool Karaoke.

Wij wensen de nabestaanden van George veel sterkte met dit onverwachtse verlies.

Als eerbetoon aan de zanger zal Menno Barreveld vandaag, 26 december, tussen 16:00 en 16:30 uur de George Michael Top 5 uitzenden.