Vannacht werden in Los Angeles de GRAMMY Awards uitgereikt, zonder twijfel de belangrijkste muziekprijs ter wereld die je als artiest in ontvangst mag nemen.

Taylor Swift pakte de prijs voor Album Of The Year met 1989, ze is daarmee de eerste vrouw die de award twee keer weet te winnen. Ook won ze een beeldje voor Best Pop Vocal Album en Best Music Video met 'Bad Blood'.

Ed Sheeran won zijn eerste GRAMMY Award ooit met 'Thinking Out Loud' dat Song Of The Year werd, ook won hij Best Pop Solo Performance. Eerder dreigde Ed Sheeran nooit meer naar de GRAMMY's te gaan als hij niks zou winnen.

Ook Justin Bieber won zijn eerste GRAMMY Award met 'Where Are Ü Now', die hij moet delen met Skrillex en Diplo. Record Of The Year ging naar 'Uptown Funk' van Bruno Mars en Mark Ronson en een geëmotioneerde Meghan Trainor nam de award voor Best New Artist in ontvangst.

In totaal zijn er 83(!) prijzen vergeven tijdens de show, kijk hier voor het volledige overzicht. Er waren ook veel optredens, onder meer dit spectaculaire eerbetoon van Lady Gaga voor David Bowie.

Record of the Year:
'Uptown Funk' (Bruno Mars & Mark Ronson)

Album of the Year:
1989 (Taylor Swift)

Song of the Year:
'Thinking Out Loud' (Ed Sheeran)

Best New Artist:
Meghan Trainor

Best Solo Performance:
'Thinking Out Loud' (Ed Sheeran)

Best Pop Duo / Group Performance:
'Uptown Funk' (Bruno Mars / Mark Ronson)

Best Contemporary Instrumental Album:
Sylva (Snarky Puppy & Metropole Orkest)

Best Dance Recording:
'Where Are Ü Now' (Bieber, Diplo, Skrillex)

Foto: EPA