Alle radiostations draaien op Koningsdag alleen muziek van Nederlandse artiesten, zo werd eerder bekend. Elk radiostation geeft er op zijn eigen manier invulling aan. 'Qmusic presenteert: Samen Oranje' wordt een groot koningsdagfestival met elk uur live optredens en een muzikale vrijmarkt.

We hebben de grootste Nederlandse namen van het moment weten te strikken voor de line-up van Koningsdag. Artiesten die een optreden geven zijn onder anderen Davina Michelle, Nielson, Miss Montreal, Di-Rect, Suzan & Freek, Maan, Kraantje Pappie, Rolf Sanchez en songfestival-vedette Duncan Laurence. Daarnaast draait het succesvolle dj-duo Lucas & Steve een live set. Het complete programma, met onder meer nog een grote surprise act, maken we binnenkort bekend.

Qmusic-dj's

De dj's die te horen zijn op Koningsdag zijn Mattie en Marieke, gevolgd door Menno Barreveld, Wim van Helden en Domien Verschuuren. In de avond is de presentatie in handen van Kai Merckx en Joost Swinkels.

Muzikale vrijmarkt

Voor de kleinste luisteraars heeft Qmusic ook iets speciaals in petto. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich opgeven voor de muzikale vrijmarkt. Of ze nou net begonnen zijn met blokfluitles of een moppie willen zingen, op de Q-vrijmarkt is al het talent welkom. Tijdens het optreden wordt in de Qmusic-app met de pet rondgegaan. Luisteraars kunnen de jeugdige artiest - gratis - een zakcentje dat ze het waard vinden geven voor het optreden. Qmusic geeft dit dan (maximaal €50 euro) aan de jonge performer.

Samen Oranje

Qmusic presenteert: Samen Oranje is onderdeel van het initiatief van nagenoeg alle grote Nederlandse radiostations, zowel publiek als commercieel, om de hele dag alleen muziek van Nederlandse producten te draaien. Elk radiostation geeft hier op zijn eigen manier invulling aan.