Pharrell Williams heeft met zijn nummer 'Happy' een zeer bijzondere mijlpaal bereikt in de iTunes Top 30 van Q-music. Het vrolijke nummer staat maar liefst vijftig weken achtereen in het weekoverzicht met de 30 meest gedownloade tracks van Nederland.

Op 9 augustus 2013 verscheen 'Happy' voor het eerst in de iTunes Top 30, het nummer kwam toen binnen op plek 21. Op 11 oktober stond het nummer voor de eerste keer bovenaan in de iTunes Top 30, als meest gedownloade track van Nederland die week.

De statistieken bewijzen hoe populair de track is in Nederland. Vijftig weken onafgebroken in de lijst, waarvan 41 keer in de top 10. Daarvan stond 'Happy' zelfs 23 weken in de top 3 en wist Pharrell Williams 10 keer de eerste plek te bereiken.

Populaire tracks in de iTunes Top 30

Vijftig weken in de iTunes Top 30 is een absoluut record, maar er zijn meer populaire tracks die lang in de lijst hebben gestaan. 'Waves' van Mr. Probz stond in totaal 48 weken in de lijst bijvoorbeeld.

Maar ook Gotye - 'Somebody That I Used To Know' en Gers Pardoel - 'Ik Neem Je Mee' (beiden 45 weken), Michel Teló met 'Ai Se Eu Te Pego' (44 weken) en 'Someone Like You' van Adele waren zeer populaire tracks die wekenlang tot de 30 meest gedownloade tracks behoorden.