Sam Smith staat bekend om zijn rustige en toch ook wel droevige geluid. Zijn muziek is zeker mooi, maar kleine kans dat je deze emotionele nummers gaat luisteren om in de stemming te komen voor een feestje. 


Zijn nieuwste album The Thrill Of It All bewijst Sams eigen geluid maar weer. We ordenen een paar tracks van het nieuwe album op emotie. We beginnen bij nummer 5, en dit is dan meteen de minst verdrietige track:

5. 'Baby You Make Me Crazy'

De titel en de songtekst van dit nummer klinken misschien niet meteen vrolijk, het deuntje is dat zeker wel. Dat maakt het volgende nummer meteen veel luchtiger. Oordeel zelf:


4. 'One Last Song'

Eigenlijk is deze track eerder vrolijk te noemen dan verdrietig. En dat is best bijzonder als je bedenkt dat 'One Last Song' over een relatie gaat die nu echt voorbij is. 


3. 'Say It First'

Dit een typisch nummer voor op een relaxte zondagmorgen. Het wordt al wel wat serieuzer, maar dit is nog geen tranentrekker...


2. 'Too Good At Goodbyes'

Er lijken twee hoofdingrediënten te zijn voor een hit van Sam: 1) rustige muziek en 2) een bloedmooie songtekst. Een paar jaar geleden was 'Stay With Me' hét nummer die aan deze twee eisen voldeed, nu lijkt 'Too Good At Goodbyes' de opvolger te zijn. 


1. 'Burning' 

Deze track is qua emotie toch wel de absolute winnaar. 'Burning' is verdrietig en mooi tegelijkertijd. Dikke kans dat deze track je kippenvel bezorgt.

Foto: AFP