Vorige week was Ilse DeLange te horen bij Mattie & Marieke toen zij haar favoriete 00's-track coverde. Voor Ilse was dat 'Somewhere Only We Know' van Keane, die zij vandaag officieel heeft uitgebracht!

"Soms grijpen dingen op een magische wijze in elkaar"

Dat deze track voor heel speciaal is, legt ze op Instagram uit. "Ik vond dit altijd een hele mooie song. Voor mij gaat het over het (her)vinden van jezelf. Het simpele opnieuw bijzonder vinden. Je oorsprong herontdekken," schrijft ze. 

Dat het zelfs voor Ilse nog spannend kan zijn om zo'n bijzondere cover te spelen blijkt wel. "Ik had pas de avond ervoor tijd om goed die lijst met songs te kijken en dus best nerveus toen we het speelden! Maar soms grijpen dingen op een magische wijze in elkaar."


Bedolven onder positieve reacties

Niet alleen de Q-app stroomde vol met reacties en complimenten, ook wisten onze luisteraars Ilse de vinden. "Ik ben super blij dat dit moment gevangen is en door de vele reacties en vragen heb ik besloten mijn versie van dit prachtige liedje uit te brengen."

Sinds vandaag is haar cover te beluisteren op Spotify én natuurlijk nog te bewonderen via YouTube, op de Q-website en Q-app.