Het heeft niet veel gescheeld of Jamai had nooit met zijn Idols-track 'Step Right Up' gewonnen. Meer dan twintig jaar na het winnen van de talentenjacht laat Jamai weten dat hij de keuze had tussen twee singles voor de finale. Het bekende 'Step Right Up', maar ook 'This Love' van Maroon 5.

Idols-finale

Jamai zegt in een interview dat eigenlijk 'This Love' dé single moest worden voor de Idols-finale. Op dat moment had de platenmaatschappij van Maroon 5 namelijk geen plannen om het als single uit te brengen, en daarom werd het internationaal aangeboden. 

Op dat moment had Jamai het nummer al opgenomen, maar later wilde Maroon 5 het toch graag zelf uitbrengen. Toen Jamai in het begin 'Step Right Up' hoorde, had hij niet zo veel met deze track. Het voelde niet heel erg als een track van Jamai zelf. Inmiddels heeft het voor hem wel een nostalgisch gevoel gecreëerd en is hij er alsnog trots op.

'This Love'

Uiteindelijk zorgde 'This Love' voor de grote doorbraak van Maroon 5. Het werd de eerste Top 40-hit van Maroon 5, wist 16 weken in de lijst staan en behaalde zelfs het erepodium op nummer 3.


'Step Right Up'

'Step Right Up' werd er zeker geen mindere hit op. Direct na de finale komt 'Step Right Up' op nummer één binnen in de Top 40, en weet het hier zeven weken vol te houden!


Idols finale

Het is dit jaar alweer 20 jaar geleden dat de eerste finale van Idols op tv te zien was. Meer dan vijf miljoen mensen zagen uiteindelijk Jamai Loman als winnaar naar huis gaan. Nog even terug in de tijd, onlangs ging RTL terug met Jamai om nog een keer te kijken hoe bizar die finale eigenlijk was.


Foto: ANP Foto