Ja hoor, the word is out! Jeangu Macrooy zal dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam!


Wie is Jeangu Macrooy?

De 27-jarige zanger is door de selectiecommissie gekozen als opvolger van Duncan Laurence. De zanger is geboren in Suriname en woonde daar tot hij in 2014 naar Nederland verhuisde. Jeangu begon zijn muzikale carrière toen hij op zijn dertiende verjaardag toen hij een gitaar kreeg van zijn ouders. Hij vormde samen met zijn tweelingbroer Xillan een dua, maar later besloot hij zijn droom ook buiten Suriname na te jagen.

Na de release van zijn debuutalbum High On You in april 2016 nam zijn carrière een vlucht. Hij nam deel aan de Popronde (muziekwedstrijd), was vaak te gast in de Wereld Draait Door, stond op festivals Lowlands, Eurosonic en North Sea Jazz en in 2018 vertolkte hij de rol van Judas in The Passion.

In dit voorjaar een tour gepland staan langs twintig Nederlandse theaters. De geruchten kwamen op gang toen bleek dat hij in de twee weken waarin de repetities en liveshows van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden, hij geen concerten gepland had. 

Reactie AVROTROS en selectiecommissie

"We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is", vertelt algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

Reactie Jeangu Macrooy

Voor Jeangu wordt zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival het grootste avontuur tot nu toe. Jeangu: "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd. Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go."

'Primeur' bij Mattie & Marieke

Mattie & Marieke belde vanmorgen met Stefan, die al 100% zeker wist dat Jeangu ons zou vertegenwoordigen. Dat doosje wijn gaat snel zijn kant op. 

Foto: ANP Kippa