Katy Perry prijkt bovenaan het nieuwste lijstje van zakenblad Forbes met de best verdienende vrouwelijke artiesten. De 'Dark Horse'-zangeres harkte in de afgelopen 12 maanden naar schatting 124 miljoen euro binnen ($135 miljoen). Daarmee verslaat Katy met afstand collega Taylor Swift, zij eindigt op de tweede plek met 73 miljoen euro ($80 miljoen).

De 31-jarige Perry wist dit jaar bovenaan de lijst te eindigen dankzij haar Prismatic World Tour. Hiermee verdiende ze zo'n 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) in elke stad die ze bezocht tijdens haar tour! Daarnaast kreeg ze ook een aardig zakcentje voor haar deals met make-up- en sieradenmerken Coty, Claire's en Covergirl.

Taylor Swift, de nummer 2 op de lijst, sleepte 73 miljoen euro naar binnen, wat ze met name verdiende met haar 1989-wereldtournee.

De top 3 wordt afgesloten door Fleetwood Mac. Alhoewel er drie mannen in de band zitten, doet de groep mee in deze lijst dankzij bandleden Stevie Nicks en Christine McVie. De rockgroep die in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw grote hits scoorde, verdiende bijna 55 miljoen euro ($59,5 miljoen).

Gaga en Bey

Lady Gaga en Beyoncé staan respectievelijk op plek vier en vijf. Mother Monster verdiende dit jaar 54 miljoen euro ($59 miljoen), flink minder dan haar piek in 2011 toen ze maarliefst 83 miljoen euro op haar bankrekening bijgeschreven zag worden. Beyoncé doet het ook niet onaardig op een vijfde plek met een inkomen van 50 miljoen euro ($54,5 miljoen).