De plagiaatzaak over 'Dark Horse' van Katy Perry liep al 5 jaar en is nu eindelijk ten einde gekomen. Nadat een rechter eerder deze week al bekend maakte dat er wel degelijk sprake was van plagiaat, moest de jury enkel nog overeen komen tot de hoogte van de schadevergoeding. 

Katy Perry, haar mede-schrijvers en platenmaatschappij moeten diep in de buidel tasten voor het kopiëren van een beat uit de christelijke rapsong 'Joyful Noise'. Dit gedeelte van de muziek werd gebruikt voor haar single 'Dark Horse' uit 2013. Katy en haar team moeten ze 2,5 miljoen euro betalen, waarvan een half miljoen voor Katy's rekening komt. Dat meldt Billboard.

De zangeres heeft het plagiaat altijd ontkent, maar Marcus Gray (auteur van 'Joyful Noise') heeft altijd gezegd dat de zangeres zijn muziek had gestolen. Marcus Gray moest het meerdere malen opnemen tegen geslepen advocaten van Katy en haar platenmaatschappij. Hij meent dan ook dat zijn goede christelijke reputatie hierdoor naar de knoppen is gegaan en zocht dus naar gerechtigheid. Dit heeft hij nu gekregen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een grote hit beschuldigd wordt van plagiaat. In 2013 werden Pharrell Williams en Robin Thicke beschuldigd van plagiaat voor 'Blurred Lines'. Dit zou te veel lijken op 'Got To Give It Up' van Marvin Gaye. 

Foto: YouTube