Compleet onverwacht heeft Katy Perry vannacht een nieuwe single uitgebracht. De track heet 'Rise' en is een week lang exclusief te beluisteren via iTunes en Apple Music.

"Ik raakte geïnspireerd om hem nu af te maken, in plaats van hem te bewaren voor mijn volgende album", schrijft ze op haar site. "Want nu, meer dan ooit, is het nodig dat onze wereld verenigt."

De timing is zeker bijzonder; met al het (politie)geweld in de VS en de (terroristische) aanslagen in de wereld: "Ik weet dat we samen de angst kunnen ontstijgen, in ons land en in de wereld."

Olympische Spelen

"Ik kan geen beter voorbeeld bedenken dan de Olympische atleten. Ze komen samen in Rio met hun kracht en onbevreesdheid, om ons te herinneren dat we dat allemaal kunnen doen om het beste naar boven te halen", zegt Katy.

De Amerikaanse tv-zender NBC zal het nummer dan ook als themalied gaan gebruiken voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Katy laat verder weten dat 'Rise' niet de lead single van haar vierde album zal worden en slechts een voorproefje is. Check hier de videoclip: