Jasper Koopman, een half-Nederlandse straatmuzikant uit Dublin, had afgelopen vrijdag waarschijnlijk de dag van zijn leven. Niemand minder dan zangers Lewis Capaldi en Niall Horan verrasten hem en het winkelend publiek met een geïmproviseerd optreden op straat.

In korte tijd vormde er een enorm publiek om het trio heen. Onder andere Lewis’ hit ‘Before You Go’, die piekte op plek 2 in de Top 40, Niall’s hit ‘Slow Hands’, met plek 13 als hoogste notering, en een cover van ‘Yellow’ van Coldplay kwamen voorbij.

“Het moment dat Lewis Capaldi en Niall Horan achter me liepen. Ik ben nog steeds onder de indruk van wat er is gebeurd! Ze waren geweldig, ze vroegen me om een origineel nummer te zingen en op een of andere manier wist Lewis de woorden van WEIGHT OF THE WAVE? Ook spijt het me dat ik geen van je nummers kende @niallhoran. Je bent een absolute legende. En ik beloof dat ik je liedjes zal leren voor de volgende keer. #TAKEMEONTOUR,” schrijft Jacob op Instagram.


Lewis en Niall zijn sinds 2018 goede vrienden. In 2019 onthulde de voormalig One Direction-zanger dat hij ‘Someone You Loved’, een van Lewis Capaldi’s grootste hits, heeft geschreven. Daarnaast was Lewis het voorprogramma van Niall’s ‘Nice To Meet Ya’ tour in 2020.

Bekijk het volledige optreden van ‘Yellow’ hieronder:


Foto: Getty Images