De toonaangevende muzieksite Billboard.nl heeft weer de top 40 best verdienende artiesten samengesteld. De cijfers zijn binnen, laten we eens kijken wie er in 2012 het meest op hun rekening bijgeschreven hebben gekregen!

Queen of Pop
Met een miljoen dollar voorsprong staat niemand minder dan Madonna helemaal bovenaan de lijst, met Bruce Springsteen op haar hielen! Haar MDNA tour heeft ervoor gezorgd dat de eindstand voor de Queen of Pop op een dikke 34,5 miljoen dollar staat!

Oude rotten
De oude rotten in het vak kunnen ook nog heel prima hun brood verdienen in de muziek, de top 40 staat namelijk vol met artiesten als The Rolling Stones (9,2 miljoen), Barbra Streisand (10,6 miljoen), en Celine Dion (12,9 miljoen).

Mylo Xyloto
Verderop in de lijst komen we Coldplay tegen! Zij staan op nummer 9 dankzij hun Mylo Xyloto tour inclusief een héle gave lichtshow en hun hits ‘Every Teardrop Is A Waterfall’, ‘Paradise’ en ‘Princess Of China’ met Rihanna. De band heeft in totaal ruim 17 miljoen bij elkaar geschraapt!

Bieber en Swift
Justin Bieber staat ook nog bij de eerste tien. Dankzij zijn gillende fans mag hij het jaar afsluiten met bijna 16 miljoen dollar meer op z’n rekening. Adele, op nummer 11, profiteert van de flinke verkoop van haar albums en mocht 14 miljoen in haar spaarvarken stoppen. Daarnaast heeft ze net een Oscar gewonnen, de ‘Skyfall’-zangeres komt dus niks tekort!

Taylor Swift (12,7 miljoen) staat op nummer 15, maar ze had nog veel hoger kunnen staan! Ze heeft miljoenen albums en tracks verkocht, maar de klapper was haar uitverkochte ‘Fearless’ tour . Jammer voor Taylor begon haar tour al in 2011, en dat telt niet mee in deze lijst!

Touren
Touren is belangrijk voor een goed gevulde portemonnee maar ook de verkoop van albums brengt nog geld in het laatje! Dankzij alle Directioners en twee hit-albums staat One Direction op nummer 30. Met net geen 8 miljoen dollar staan ze nog niet hoog in de lijst, maar de jongens staan nog aan het begin van hun carrière. Met hun nieuwe wereldtour zullen ze volgende keer wel een stuk hoger eindigen.

Hekkensluiters
Onderaan de lijst vinden we Maroon 5 en Jay-Z! Maroon 5 op nummer 33 (7,2 miljoen) moest het vooral hebben van albumverkoop, maar Jay-Z, nummer 34, heeft zijn 7 miljoen vooral te danken aan de ‘Watch The Throne’ tour met Kanye West. Logisch natuurlijk dat hij zo laag staat, want in 2012 werd ook dochtertje Blue Ivy geboren.

Comeback
Jay-Z hoeft zich geen zorgen te maken. Na de hit ‘Suit & Tie’ met Justin Timberlake gaan de twee samen op tour, en ook zijn vrouw Beyoncé gaat weer op pad met haar Mrs. Carter tour. Het powerkoppel zal dus snel genoeg weer omhoog klimmen, kijk maar uit Madonna!