Binnenkort zal Major Lazer de Cubaanse fans voorzien van een optreden en dat is stiekem best bijzonder. Major Lazer is namelijk een van de eerste grote Amerikaanse acts die zal optreden op het eiland sinds de banden tussen de VS en Cuba hersteld zijn.

De diplomatieke banden tussen de Verenigde Staten en Cuba zijn afgelopen juli weer opgepakt. Het historische optreden is georganiseerd vanuit de Musicabana Foundation in samenwerking met de regering en het volk van Cuba. Als aanvulling zal Major Lazer ook Cubaanse muziekstudenten ontmoeten en het podium delen met lokaal DJ talent.

"Voor zolang ik me kan herinneren heeft Cuba een invloedrijke rol gespeeld in mijn liefde voor muziek. Cuba heeft zo'n krachtige impact wereldwijd. Ik heb Cuba een aantal jaar geleden mogen bezoeken en in die dagen dat ik daar was stond ik versteld van de mensen, de cultuur en de manier van leven." Zo vertelt Diplo, één van de drie leden van Major Lazer.

"Om nu terug te gaan om deel uit te maken van die cultuur is geweldig en ik ben onwijs vereerd dat we het Major Lazer-project die kan op mogen brengen." De show zal 6 maart plaatsvinden!