Het is een bijzondere dag voor Marco Borsato. Het is precies vijfentwintig jaar geleden dat hij begon met zijn carrière als zanger. Op 7 april 1990 won hij de talentenjacht de Soundmixshow met zijn vertolking van 'At This Moment' van Billy Vera.

De op dat moment 24-jarige Marco was kok, maar tekende na het winnen van de Soundmixshow een platencontract en bracht drie Italiaanse albums uit. Zonder succes en stapte daarom na aandringen van de platenmaatschappij over op Nederlandstalig.

Zijn formule bleek goud: oorspronkelijk Italiaanse liedjes in het Nederlands vertalen of een nieuwe tekst erbij schrijven. In 1994 werd de single 'Dromen Zijn Bedrog' zijn definitieve doorbraak en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek.

Naast wat dieptepunten (zijn poliep, een beroerte en het faillissement van zijn bedrijf The Entertainment Group) kent de 25-jarige carrière van Marco vooral héél veel hoogtepunten. Zijn inzet voor War Child, zingen op het huwelijk van onze koning en heel veel (uit)verkochte singles, albums en concerten.

Foto's: Marco Borsato, toen en nu


Foto's: ANP