Donderdagavond was het weer tijd voor het Gouden RadioRing Gala. De afgelopen weken konden luisteraars stemmen op hun favoriete radioprogramma, -makers en podcast. 

Gouden RadioRing

Mattie & Marieke hebben voor de Gouden RadioRing gewonnen! De ochtendshow heeft voor het eerst de prijs voor het beste radioprogramma in ontvangst genomen. "Wat heerlijk om eens onder die gouden confetti te staan", reageerde Marieke. "We zijn ontzettend blij", zei Mattie.

De afgelopen dagen heeft Joe Stagiaire van de Show alles uit de kast gehaald om de ring mee naar huis te nemen. Dat heeft zijn vruchten dus afgeworpen!Zowel Mattie als Marieke zijn eerder in de prijzen gevallen tijdens het Gouden RadioRing Gala. Vorig jaar wonnen ze de Zilveren RadioSter Man en Vrouw. Mattie voor het eerst en Marieke voor de derde keer.

Zilveren RadioSter Man

Maar Mattie & Marieke zijn niet de enige winnaars van de avond, want ook Q-dj Bram is niet met lege handen naar huis gegaan. Hij won de Zilveren RadioSter Man en versloeg daarmee Mattie, die ook genomineerd was in deze categorie. "Yes yes yes", reageerde Bram donderdag nadat hij de prijs in ontvangst nam. "Wederom slaat het weer als een tang op een varken, maar wat lief dat jullie weer op mij hebben gestemd."

Het is de derde keer dat hij de prijs wint, ook in 2018 en 2019 ging hij naar huis met de award. Afgelopen jaar won Mattie nog de prijs.

Foto's: ANP