Vanochtend reageerde Mattie Valk zelf op de berichtgeving rondom de ochtendshow:

"Eind november zijn Wietze en ik benaderd door Sky Radio. We gingen in gesprek, omdat je toch benieuwd bent waar het over gaat. We waren zeker niet ontevreden bij Qmusic, maar toch nieuwsgierig naar hun verhaal. Dat waren hele fijne gesprekken met Sky. Dat klikte en dat begon te kriebelen.

Wietze en ik hebben hier heel veel over gesproken samen. Ondanks dat ik altijd heb gezegd dat ik enthousiast was, waren er al twijfels die naarmate de tijd verstreek steeds groter werden, iets wat hij ook wist. Wietze had zijn keuze gemaakt, al vrij snel. Hij had de knop omgezet en wist dat hij de stap naar een ander station wilde maken. Ik ben een enorme twijfelaar en kan slecht beslissingen nemen, ik liet me teveel beïnvloeden door andere mensen. Je kunt wel stellen dat er in dit proces fouten zijn gemaakt door alle partijen.

Daar begonnen Wietze en ik uit elkaar te lopen. De ene dag werd ik wakker met het idee om over te stappen, de andere dag in paniek met de gedachte: ik wil blijven. Toen heb ik mezelf verplicht, ondanks alles, te kiezen met mijn hart. Dat waar ik gelukkig van word, één van de moeilijkste beslissingen ooit. Ik heb Wietze gebeld om hem mijn keuze uit te leggen. Ik voelde dat ik bij Qmusic wilde blijven, want hier heb ik een verleden en voel ik me thuis. Ik wil met deze mensen, met deze luisteraars en met dit team radio maken. En ik hoopte dat Wietze deze keuze ook zou maken, want nog steeds wil ik dit het allerliefst samen met Wietze nog jaren doen. Hij is een megatalent en we hebben te gekke radio gemaakt.

Ik baal van het hele traject, maar ik sta wel 100% achter deze beslissing. Ik blijf bij Qmusic. Ik snap de boze reacties, ik snap de teleurstelling, en ik kan me voorstellen dat het lijkt alsof ik nu de boosdoener ben, terwijl ik juist blijf bij de zender die altijd achter ons stond. Ik moet en wil verder, met het team, vooral samen met jullie, met jou daar bij de radio. Mijn keuze is genomen vanuit mijn hart".