Door de winst van de Italiaanse band Måneskin vorig jaar in Rotterdam, wordt het Eurovisie Songfestival dit jaar in Turijn georganiseerd. Gisteravond was het tijd om de presentatoren van deze editie bekend te maken!

Bekende namen

Dit jaar zullen Mika, Laura Pausini en Alessandro Cattelan het songfestival presenteren. Twee namen uit dit rijtje kunnen je bekend voorkomen, want dit zijn gevestigde namen in de muziekindustrie!

Mika kun je natuurlijk kennen van zijn hits 'Grace Kelly', 'Lollipop', 'Big Girls (You Are Beautiful) en 'Relax, Take It Easy'. De zanger komt uit Libanon en verhuisde op jonge leeftijd naar Groot-Brittannië. In Italië had hij al zijn eigen tv-show Stasera Casa Mika en zat hij in de jury van X Factor van 2013 t/m 2015.


Laura Pausini kun je dan weer kennen van haar hits 'La Solitudine' en 'Strani Amori'. Deze hits staan jaarlijks in de Top 500 van de '90s, in de laatste editie goed voor plekken #243 en #305. 

Alessandro Cattelan is waarschijnlijk de minst bekende naam. In Italië is hij wel een bekende presentator. Zo heeft hij jarenlang de Italiaanse X Factor gepresenteerd. 

Felicitaties

Presentatoren van afgelopen jaar Chantal Janzen en Nikkie de Jager waren er woensdagavond als de kippen bij om Laura Pausini, Mika en Alessandro Cattelan veel succes te wensen.

"Geniet van dit geweldige avontuur", schrijft Chantal in een reactie op een Instagram-post van het officiële Eurovisie-kanaal waarin de presentatoren worden aangekondigd. Nikki sluit zich daarbij aan: "Veel succes en vergeet niet te genieten van elke seconde van deze magische rit."

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival vindt dus dit jaar plaats in Turijn. De halve finales zijn op 10 en 12 mei, de finale volgt op 14 mei. Dit jaar vertegenwoordigt zangeres S10 Nederland.

Foto: Getty Images