In New York zijn vannacht voor de dertigste keer de MTV Video Music Awards uitgereikt. De belangrijkste award, voor de videoclip van het jaar, ging naar Justin Timberlake voor zijn hit 'Mirrors'. De popster won ook een award voor beste editing en beste productie.

De prijs voor de beste vrouwelijke video mocht met superster Taylor Swift mee naar huis voor 'I Knew You Were Trouble'. De beste man werd Bruno Mars met de clip van 'Locked Out Of Heaven'.

Macklemore & Ryan Lewis wonnen voor 'Same Love' de award voor clip met de grootste sociale impact. Macklemore noemde 'Same Love', dat over gelijke rechten voor homo's gaat, het belangrijkste liedje dat hij ooit had geschreven. Het duo won tevens een beeldje voor beste hip-hop video.

Optredens

De show werd geopend door Lady Gaga met haar nieuwe single 'Applause'. Het was de eerste grote show van de popster sinds ze begin dit jaar haar heup brak. Justin Timberlake zong zijn beste hits en stond zelfs weer met z'n oude collega's van 'N Sync op het podium.

Andere optredens waren er van twerking-koningin Miley Cyrus, Robin Thicke, Kanye West, Macklemore & Ryan Lewis en Bruno Mars. Katy Perry sloot de show af met haar nieuwe single 'Roar'.