Vanavond worden de MTV Video Music Awards weer uitgereikt. Met optredens van onder meer Taylor Swift, Nicki Minaj en Beyoncé belooft het weer een spetterend feest te worden. Bekijk hier alvast de genomineerden die vanavond kans maken.

Maar wat gaat er nog meer gebeuren? De awardshow wordt namelijk jaar op jaar gekenmerkt door bijzondere gebeurtenissen, relletjes en spraakmakende optredens. We hebben de bijzonderste op een rijtje gezet:

2013: Miley Cyrus twerkt met Robin Thicke
Ineens wist de hele wereld wie Miley Cyrus was én wat twerken is. Schaars gekleed zong het voormalig kindersterretje haar single 'We Can't Stop'. Maar toen direct daarna Robin Thicke het podium op kwam om zijn hit 'Blurred Lines' met haar te zingen gingen alle remmen los. Nog meer kleding ging uit en met haar tong uit haar mond schudde de toen 20-jarige zangeres haar billen tegen het geslachtsdeel van Robin aan. Ook betastte Miley zichzelf én Robin met een schuimrubberen vinger.

2010: Vleesjurk Lady Gaga
Tijdens de awardshow in 2010 arriveerde Lady Gaga in haar meest provocerende outfit tot de dag van vandaag: een jurk gemaakt van echt rauw vlees. Lady Gaga zei met het outfit op te komen voor homorechten: "Als we niet voor onze rechten vechten, zullen we al snel even veel rechten hebben als het vlees rond onze botten. En ik ben geen stuk vlees."

2003: Madonna en Britney Spears tongzoenen
In 2003 stond Madonna tongzoenend op het podium met Britney. Tijdens een optredens stak de toen 45-jarige Madonna haar tong in de mond van Britney (toen 21), die gretig terug zoende. De kus kreeg veel aandacht en twee tongende vrouwen was zeker voor Amerika heel controversieel. Direct daarna zoende Madonna ook met Christina Aguilera, al leek iedereen dat gelijk te vergeten.

2005: Michael Jackson in de war
De uitreiking van de awards in 2005 viel gelijk met de verjaardag van Michael Jackson. Uiteraard keek ook Britney Spears op tegen hem en gaf hem een speciale verjaardagstaart. Een verwarde King of Pop dacht tijdens de speech echter dat hij de 'Artist of the Millenium'-award kreeg (terwijl het millennium net 5 jaar bezig was. Pijnlijk!

2001: Britney Spears danst met een slang
De video van 'I'm A Slave 4 U' was al behoorlijk schokkend. Maar voor de live-uitvoering tijdens de VMA's van 2001 ging Britney nog een stapje verder. Tijdens het optreden kreeg de popster een gifgele dikke python om haar nek gehangen. Britney leek geen angst te hebben; ze danste vrolijk door.

2011: Beyoncé is zwanger
Wat is een beter moment om je zwangerschap aan te kondingen dan tijdens de VMA's? Na afloop van haar live-optreden van 'Love On Top' maakte Beyoncé haar jasje open en wreef met haar handen over haar licht bolle buik. Duidelijk! Op 7 januari 2012 werd haar dochter Blue Ivy Carter geboren.

2009: Taylor Swift onderbroken door Kanye West
Uit de categorie pijnlijk & gênant: de actie van Kanye West tijdens de VMA's in 2009. Taylor Swift ontving de award voor beste vrouwelijke video en wilde haar speech gaan geven. Kanye West stormde het podium op, pakte haar microfoon af en spraak de inmiddels legendarische woorden "Imma let you finish, but…". Kanye vertelde vervolgens dat Beyoncé één van beste video's ooit had gemaakt en gaf de mic weer terug aan een verblufte Taylor.