Blijf met Music Monday op de hoogte van de lekkerste en fijnste hits van dit moment! Iedere maandag zetten we de nieuwe muziek op de playlist van Qmusic voor je op een rij. Hierbij die van week 22 (2016)!

Volg Qmusic ook op Spotify! Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste Qmusic Hits.

Troye Sivan - 'Youth'

Al op jonge leeftijd begint Troye Sivan met zingen en acteren. Hij maakt video's op YouTube en valt op bij platenmaatschappij EMI die hem een contract aanbiedt. In de zomer van 2014 komt zijn debuut-EP TRXYE met de single 'Happy Little Pill'. Hij neemt de tijd voor zijn debuutalbum Blue Neighbourhood, dat eind 2015 verschijnt. 'YOUTH' is één van de dansbare nummers op het album.

Troye is openlijk homoseksueel en heeft veel betekend voor de LHBTQ+ gemeenschap. Dat zou geen big deal hoeven zijn, maar dat is het wel aangezien de popsterren die uit de kast zijn bijna op één hand te tellen zijn. Troye kwam al voor zijn succes uit de kast, terwijl collega's als Sam Smith en Adam Lambert dit pas deden nadat ze wat hits hadden gescoord. Hij zingt over (ex-)vriendjes en zoent met jongens in zijn clips, wat zelfs tegenwoordig iets is dat we helaas nog weinig zien in de muziekwereld.


RedOne - 'Don't You Need Somebody'

'Don't You Need Somebody' is de debuutsingle van RedOne, maar toch heeft de Marrokkaans-Zweedse singer-songwriter al drie prestigieuze GRAMMY Awards in de kast staan. Hij schreef mee aan de singles 'Just Dance', 'Poker Face' en 'Bad Romance', die Lady Gaga op de kaart zetten. Ook schrijft hij hits voor artiesten als Usher, Enrique Iglesias, One Direction, Pitbull en Jennifer Lopez.

Maar vorig jaar kondigt RedOne aan ook zelf eens hits te willen scoren, en geef hem eens ongelijk. Hij vraagt wat vrienden (als Enrique Iglesias, R. City en Shaggy) om hulp voor zijn debuut en het resultaat is 'Don't You Need Somebody'. Als deze single (en de hits die hij voor anderen schreef) een indicatie zijn, is de kans heel groot dat we de komende jaren nog veel meer van RedOne gaan horen.

Twenty One Pilots - 'Ride'

Wat als de muziek op de radio je niet bevalt? Inderdaad, dan ga je muziek maken die je wél bevalt. Dat was de drijfveer voor Tyler Joseph en Josh Dun om in 2009 te starten met Twenty One Pilots. Sindsdien brengen ze een mix van hiphop/pop/elektronica.

'Ride' is de opvolger van de single 'Stressed Out', die dit duo definitief op de kaart zette. De songtekst is serieus en gaat over de onzekerheid van de heren. Over fantaseren hoe het zou zijn als je je nergens zorgen over zou hoeven maken. Gelukkig geeft het reggae deuntje een vrolijk tintje aan het nummer.


Galantis - 'No Money'

Galantis kennen we allemaal van hun hit 'Runaway' uit begin 2015. Met hun nieuwe track 'No Money' weet het Zweedse duo opnieuw een vrolijke track te produceren waarbij het heel moeilijk is om stil op te blijven zitten.

De vocals zijn ingezongen door de 12-jarige Reece, die catchy en triomfantelijk zingt over voor jezelf moeten opkomen.


Meer?

Iedere week houden we je via Qmusic.nl van nieuwe muziek op de hoogte in Music Monday. Al deze tracks staan op onze playlist en ga je dus regelmatig voorbij horen komen op Qmusic. Volg ook Qmusic Hits op Spotify voor meer hits van dit moment.