Vandaag is het einde van een bijzonder tijdperk. Na een recordaantal van 65 aaneengesloten weken komt er een einde aan het avontuur van 'Happy' in de iTunes Top 30. Pharrell Williams staat sinds vandaag niet meer in het weekoverzicht met de 30 meest gedownloade tracks van Nederland.

Op 9 augustus 2013 verscheen 'Happy' voor het eerst in de iTunes Top 30, het nummer kwam toen binnen op plek 21. Op 11 oktober dat jaar stond het nummer voor de eerste keer op één, als meest gedownloade track in de Nederlandse iTunes Store die week.

De statistieken bewijzen hoe populair het liedje is in Nederland. Vijfenzestig weken aaneengesloten in de lijst, waarvan 44 keer in de top 10. Daarvan stond 'Happy' zelfs 23 weken in de top 3 en wist Pharrell Williams 10 keer de eerste plek te bereiken.

Overigens kan Pharrell in de toekomst zijn eigen record verbeteren als 'Happy' als re-entry binnenkomt in de lijst.

Populaire tracks in de iTunes Top 30

Vijfenzestig weken in de iTunes Top 30 is een absoluut record, maar er zijn meer populaire tracks die lang in de lijst hebben gestaan. 'Waves' van Mr. Probz staat in totaal al 55 weken in de lijst bijvoorbeeld.

Maar ook John Legend doet het goed met 'All Of Me' (47 weken). Ook Gotye - 'Somebody That I Used To Know' en Gers Pardoel - 'Ik Neem Je Mee' (beiden 45 weken), Michel Teló met 'Ai Se Eu Te Pego' (44 weken) en 'Someone Like You' van Adele (43 weken) waren zeer populaire tracks die wekenlang tot de 30 meest gedownloade tracks behoorden.

Foto: ANP