Gisteravond werden de MTV European Awards uitgereikt in Sevilla, Spanje. Nederland werd met prijswinnaars Martin Garrix en rapper Snelle goed vertegenwoordigd.

Dj Martin Garrix versloeg gisteravond grote namen als: The Chainsmokers, DJ Snake, Marshmello en Calvin Harris. Hij ging naar huis met de award voor Best Electronic. De dj kon zelf niet aanwezig zijn in Sevilla, maar bedankte zijn fans door middel van een videoboodschap. Ook rapper Snelle viel in de prijzen en ging er vandoor met de award voor Best Worldwide Act. Al eerder won hij de Award voor Best Dutch Act. Snelle was wel zelf in Sevilla aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, alleen echt genieten van het feest kon de rapper niet. Via zijn Instagram liet hij snotverkouden weten de afterparty verplaatst te hebben naar zijn eigen bed. 


Naast de prijswinnaars was nog meer Nederlands trots aanwezig in de Spaanse stad. Topmodel Doutzen Kroes reikte de award voor Best Hip Hop uit aan Nicki Minaj.   


De show werd gepresenteerd door zangeres Becky G. Ook zij was samen met Shawn Mendes, Jonas Brother, Halsey en Ariana Grande genomineerd voor de Best Pop award. Halsey sleepte uiteindelijk deze prijs in de wacht. Rosalie won samen met J Balvin ft. El Guincho een award in de categorie Best Collaboration voor hun grote hit Con Altura. Veel van de prijswinnaars waren niet aanwezig in Sevilla. Shawn Mendes (Best Artist), Taylor Swift (Best Video voor “ME!” en Best US act), Nicki Minaj (Best hip-hop) en Billie Eilish (Best Song voor “Bad Guy” en Best New) konden zelf hun prijs niet in ontvangst nemen, maar deden dit via een videoboodschap. 

Een award show is natuurlijk niet compleet zonder spetterende optredens van de grote sterren. "Who run the world: girls!" was gisteravond op het podium vrij toepasselijk. De meeste optredens werden namelijk verzorgd door vrouwelijke artiesten. Zo opende Dua Lipa de show met het nummer "Don’t Start Now”. Onder andere Rosalìa, Becky G, Halsey en Ava Max zorgden daarnaast voor een fantastische show. 


Bron: ANP foto