Nederlandse hiphop is populairder dan ooit! Dat wisten we natuurlijk al, maar het blijkt nu ook uit de cijfers die Spotify vandaag naar buiten bracht. Maar liefst acht van de tien meest gestreamde artiesten zijn rappers van eigen bodem. 

Vorig jaar was Ed Sheeran nog de best beluisterde artiest in Nederland, dit jaar werd hij van de troon gestoten door de Nederlandse rapper Josylvio. De top vijf wordt compleet gemaakt door Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Frenna en Bizzey. Drake is op plaats zes de eerste niet-Nederlandse artiest. Ed moet dit jaar genoegen nemen met een negende plaats.

Toch komt het meest beluisterde nummer van 2018 niet van één van de artiesten uit de top vijf. Deze eer gaat naar Calvin Harris en Dua Lipa met ‘One Kiss’, gevolgd door Drake's ‘God’s Plan' .  'Verleden Tijd’ van Frenna en Lil’ Kleine maakt het podium compleet. 


Wereldwijd Drake op 1

Wereldwijd was Drake afgelopen jaar wel de meest gestreamde artiest op Spotify. Met bijna acht miljard streams is hij zelfs de best beluisterde artiest aller tijden op Spotify. 

Het is dan ook geen verrassing dat de meest gestreamde track wereldwijd van Drake afkomstig is, zijn nummer ‘God’s Plan’ werd meer dan 1 miljard keer beluisterd. De tweede plaats is voor het nummer ‘SAD!’ van de in juni doodgeschoten Amerikaanse rapper XXXTentacion.