Niek is er achter gekomen dat collega Menno Barreveld in zijn vrije tijd een chefkok is. Elke dag heeft Niek vanuit de Q-studio uitzicht op hoe Menno staat te zwoegen op de mooiste én lekkerste maaltijden.

Zonde om daar niks mee te doen! Dus heeft Niek besloten al deze heerlijke gerechten te bundelen en van recept te voorzien, zodat jij thuis net zo'n chefkok kunt worden als onze eigen Menno.

Welkom op Menno's kookboek!



Maandag 20 september

#mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Donderdag 8 september


#mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Dinsdag 6 september


#mennokookt Curry met kip en heel veel groenten

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Vrijdag 2 september


#mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Donderdag 1 september


Dit zijn de ballen van Menno #mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Woensdag 31 augustus


#mennokookt #actiefoto @mennobarreveld

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Dinsdag 30 augustus


#mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Maandag 29 augustus


En zo maak je van helemaal niets toch....iets. #mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Maandag 22 augustus

#mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Woensdag 17 augustus


#mennokooktgewoon

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op



Dinsdag 16 augustus


#healthyfood #mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Maandag 15 augustus

#mennokookt

Een video die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Donderdag 11 augustus


@mennobarreveld #healthyfood

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Woensdag 10 augustus


#mennokookt het heeft geen uitleg nodig!

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Dinsdag 9 augustus


Het bouwpakket van #mennokookt Gerookte kip, ijsbergsla en 1000 Islands Joghurt dressing

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Maandag 8 augustus


He's back!! #mennokookt Courgettie. Echt lekker. En het eten ook.

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Woensdag 6 juli

Tonijnsalade met andijvie, augurk, appel, ui en cranberries. #mennokookt

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Dinsdag 5 juli


Maandag 4 juli

Mexicaanse salsakip

Ingrediënten:
Zakje fajitakruiden
Kipfilet
(Cherry)tomaten
Ui
Maïs
Paprika
Parmezaan of oudere kaas

Aan de slag!
Meng de fajitakruiden met 2 eetlepels olie. Leg daar de kip in en laat dit een uurtje trekken. Bak je kipfiletje goudbruin en bak daarbij de ui, paprika en maïs even kort mee. Leg het daarna op een bedje van de andere ingrediënten.

Donderdag 30 juni

Broodje kipfilet

Ingrediënten:
Broodje
Kipfilet
Avocado
Cherrytomaatjes
Paprika

Aan de slag!
Beleg je broodje met de kipfilet en de avocado. Snijdt de cherrytomaatjes en paprika in stukjes voor on the side. Smakelijk!


Woensdag 29 juni

Ingrediënten:

Avocado
Wortel
Komkommer
Rijstnoedels
Kip
Tuinkers
Koriander

Pindakaas
Pepertjes
Teentje knoflook
Chriracha
Bruine suiker

Aan de slag!
Bak de kip en maak de rijstnoedels klaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijdt de rest van de ingrediënten in stukjes en meng het door elkaar. Van het tweede deel van de ingrediënten maak je een sausje.

Dinsdag 28 juni

Tonijnenvoer

Ingrediënten:
Ijsbergsla
Watermeloen
Munt
Peper
Zwarte olijven
Tonijnsteak


Aan de slag!
De tonijnsteak kort bakken in olijfolie. De rest in stukjes snijden en er een mooie 'salade' van maken.


Maandag 27 juni


Brokkelkip

Ingrediënten:
Een stronk broccoli
Kip
Peper en zout

Aan de slag!
Kook de broccoli gaar, strooi wat peper en zout over de kip en bak deze goudbruin. Et voilà!



Woensdag 16 juni

Courgetti met Walnotenpesto

Ingrediënten:
1 Courgette
Handje Walnoten
Parmazaanse Kaas
Blad Peterselie
Teentje Knoflook
Olijfolie

Aan de slag!
Je begint door alle ingrediënten, behalve de courgette, fijn te malen (Menno doet dit thuis met een Magic Bullet). Vervolgens snij je de courgette in dunne plakjes. Dit kan met een kaasschijf of misschien heb je thuis wel een echte courgetti-snijder liggen. Deze plakjes bak je vervolgens aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Zodra de Courgette Courgettie geworden is (als hij licht bruin gebakken is), voeg je de pesto toe. Deze bak je kort mee om het geheel even op te warmen. Zoek een mooi bord uit en leg je heerlijke vegetarische-groente-pasta hier op. Smakelijk!



Dinsdag 15 juni

Zwemmende Garnalen in Saus

Ingrediënten

Garnalen
Radijsjes
Cherrytomaatjes
Avocado
Veldsla
Chilisaus
Sojasaus
Vissaus
Sesamolie
Ketjap
Sriracha Chilisaus óf Tabasco


En wat moet je daar mee?
Bak wat garnalen in een pan en snij radijsjes, cherrytomaatjes en avocado in plakjes of stukjes. Gooi daarna wat veldsla op een bord en leg het daar allemaal op. Vervolgens maak je een dressing van zoete chilisaus, sojasaus, vissaus, sesamolie, ketjap en sriracha chilisaus óf tabasco. Overal één eetlepel van en goed door elkaar roeren. Dat gooi je dan weer over de sla met garnalen en tadaaaa!

Maandag 14 juni

Japanse Boskip

Ingrediënten
1 broccoli
300 gram kipfilet
Teriyaki saus

Vrijdag 10 juni

Makkelijk ei (Want we hebben allemaal wel eens geen zin om te koken)

Ingrediënten
3 eieren
2 volkoren boterhammen

Donderdag 9 juni

Burger in het bos

Ingrediënten
Verse hamburger
Spinazie à la Crème
Ei

Woensdag 8 juni

Slazoi

Ingrediënten
Sla
Appel
Avocado
Gele paprika
Reepjes Fricandeu (over van gister)

En dan?
Alles in kleine stukje snijden, in een bak gooien en de ceasar dressing erover heen. Makkelijker kan niet, smakelijk!

Dinsdag 7 juni


Zoete aardappelpuree met fricandeau

Ingrediënten
Zoete Aardappel
Zout & Peper
Melk
Boter
Fricandeu

En dan?

Schil je zoete aardappels, snijd ze in stukken en laat ze zacht worden in kokend water waar je redelijk veel zout in gedaan hebt. (Duurt ongeveer 20 minuten voor ze zacht zijn).
Daarna de stukken aardappel met een pureepers of stamper mengen met een beetje melk, boter en zout naar smaak. En maak er puree van. Hoe meer boter hoe romiger, hoe meer melk hoe gladder en dunner.

Fricandeau inwrijven met peper en zout, rondom aanbraden in goed hete boter en 20 minuten aan laten staan. Af en toe met een lepel wat vet eroverheen scheppen. Geef hem liefde! Schep aardappelpuree op een bord, snijd de fricandeau in dunne plakken en leg er een paar naast de aardappelpuree. Schepje jus uit de pan erover en eet smakelijk enzo..

Maandag 6 juni


Menno's Afgebluste Kip

Ingrediënten
Kipfilet
Sesamolie
Sojasaus
Sla
Radijs
Komkommer

En wat moet je daarmee?

Warm in een koekenpan de sesamolie op. Terwijl deze heet wordt, snijd je de kipfilet in reepjes die je vervolgens goudbruin bakt in de sesamolie.
Let op dat de kip goed doorbakken is, we willen natuurlijk geen salmonella! Zodra de kip veilig doorbakken is, komt het allerbelangrijkste van dit gerecht, het afblussen, anders is het geen afgebluste kip natuurlijk.
Men nemen een flinke scheut sojasaus en gieten deze over de kipfiletreepjes (mooi woord voor scrabble). Laat dit nog even sudderen op laag vuur zodat je ondertussen het bedje van sla klaar kunt maken.

Voor het bedje van sla leg je een paar grote blaadjes sla op je bord, even goed wassen natuurlijk, vervolgens snij je de radijs in partjes en de komkommer in stukjes welke je drappeert over de blaadjes sla. Als het goed is, is ondertussen is de kip klaar.

Leg deze met enige precisie op het bedje van sla en voeg dan de finishing-touch toe, de dressing: een paar druppels sojasaus en een paar druppels sesamolie.

Smakelijk!


Vrijdag 3 juni

Menno voor de vrijdag, gewoon inspireren en creëren? #instafood

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Donderdag 2 juni

Het recept voor de donderdag van onze culinaire held Menno, want ook simpel kan verdomd lekker zijn;)! #instafood

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op


Woensdag 1 juni

Wat is het toch een onderschat talent in de keuken. De nieuwe #jamieoliver Menno Barreveld.

Een foto die is geplaatst door Niek van der Bruggen (@niekvanderbruggen) op