De terror-oehoe in Purmerend houdt het hele land in zijn ban. De uil valt al enkele weken mensen aan in de Noord-Hollandse stad. Er worden nu al zelfs anti-oehoe-paraplu's uitgedeeld aan de bewoners.

Naar aanleiding van dit nieuws en de Q-musical van afgelopen week (zie boven) vonden Mattie & Wietze het hoog tijd worden voor de Oehoe 25, een lijst met oehoerend harde nummers, vanuit het epicentrum zelf, Purmerend. Van 'Kededeng Oehoe' tot 'Hoehoee', ze zijn allemaal langsgekomen. Kijk hier voor de volledige lijst!

Mattie & Wietze stuurden collega Marieke Elsinga de straat op. Die stond daar met gevaar voor eigen leven de lokale bevolking te voorzien van paraplu's om deze angstaanjagende periode heelhuids door te komen.

In de studio kwamen enkele slachtoffers van de terror oehoe langs die nog steeds van de schrik aan het bijkomen zijn. Mattie & Wietze hielpen de drie heren voor eens en voor altijd van hun angst af te komen door ze de kans te geven een oehoe op hun arm te nemen. Uiteraard konden onze ochtend dj's niet achterblijven.