Inmiddels is 'You're Beautiful' van James Blunt dan misschien uitgegroeid tot de meest gehate hit van de afgelopen jaren, er was een tijd dat dit nummer gewoon hart-stik-ke lekker ging. 

En die tijd was in 2005, James stond toen op een dikke nummer 1-positie in de Nederlandse hitlijsten. Natuurlijk is 'You're Beautiful' niet het enige pareltje uit de zero's, er zijn nog veel meer nummers en gebeurtenissen die het herinneren waard zijn. Zoals...

'One Time' - Justin Bieber

Wat. Een. Broekie. Het is ongeveer 8 jaar en heel veel tatoeages geleden, maar hier scoorde de Biebs zijn eerste hitje mee. Wat is ie hier toch zoet.


'So Yesterday' - Hilary Duff 

Zeg je zero's, dan zeggen wij Hilary Duff. Of Lizzie McGuire, want haar rol is onderhand net zo bekend als haar echte naam. Enne, kennen we de Lizzie McGuire Movie nog? Met onder andere deze toch wel legendarische scene.


De Harry Potter-films kwamen uit en dat was genieten

Het was 2001 toen de eerste film verscheen over de tovenaar. Iedereen leek Harry meteen in z'n hart te sluiten, want er volgden daarna nog 7 films. 

'Dilemma' - Brace

Bij sommige mensen is het nogal schrikken als je foto's ziet van pak 'm beet 10 jaar geleden, want wat kunnen mensen veranderen. Bij Brace valt dat reuze mee, want je ziet bij deze man nog prima de gelijkenissen. 


'Since U Been Gone' - Kelly Clarkson

Oi oi oi, met dit nummer kreeg je toch spontaan zin om een partijtje te rellen? Niet dat we nou meteen vol woede zitten, maar het kan best wel eens lekker zijn om je net zo rebels te gedragen als Kelly in deze clip. Toch?


De invoering van de euro

In 2002 verdween de gulden om plaats te maken voor de euro. Enne, heb jij nog enig idee hoeveel een stuiver, een rijksdaalder en een dubbeltje waard zijn? 

'La Camisa Negra' - Juanes

Het kan best zijn dat je, bij het lezen van de titel, geen idee hebt over welk nummer het gaat. Maarrrr, je weet het zeker weten meteen zodra je 'm luistert, want dit nummer werd helemaal grijs gedraaid in 2006. Wedden?


'I Don't Need A man' - The Pussycat Dolls 

Met hits als 'Buttons', 'Don't Cha' en 'When I Grow Up' domineerde deze meidengroep de zero's. Dit is toch wel een van de grote favorieten:

Nog een leuk feitje: in totaal hebben er in totaal 26 leden (!) in de groep gezeten, waardoor de samenstelling vaak veranderde. 

'Als Je Iets Kan Doen' - Artiesten voor Azië 

Helaas blijven natuurrampen van iedere tijd, maar de mooie initiatieven die daaruit voortkomen gelukkig ook. Eind 2004 werd Azië getroffen door een Tsunami waar je u tegen zegt, en dit zorgde voor veel slachtoffers en een ontzettende puinhoop. 

Praktisch heel Nederland doneerde gul aan giro 555, wat in totaal 208 miljoen euro (!) opleverde. Alle acties leverde niet alleen geld op, maar ook een gezamenlijk nummer van Nederlandse artiesten. Kennen we deze nog? (En nee, we hebben geen idee waar die Spaanse ondertiteling vandaan komt).