Vorig jaar werd David Guetta uitgeroepen tot meest succesvolle Top 40-artiest en hij mag deze titel met trots blijven dragen. De Franse dj scoort namelijk deze week zijn 56e Top 40-hit, een absoluut record.

56e Top 40-hit

'Titanium' (met Sia), 'Remember' (met Becky Hill) en 'BED' (met Joel Corry) zijn slechts een greep uit de lijst hits die David Guetta (54) het afgelopen decennium heeft gelanceerd. Niet gek dat hij een jaar geleden is uitgeroepen tot meest succesvolle Top 40-artiest ooit. Vandaag een nieuwe mijlpaal voor de Fransman, hij staat namelijk 754 weken in de Top 40. Dat betekent dat hij nu de artiest is die het langst in de Nederlandse hitlijst staat. 


Hoogste nieuwe binnenkomer

Met zijn nieuwe samenwerking met Becky Hill en Ella Henderson, 'Crazy What Love Can Do', komt hij als hoogste nieuwe binnenkomer op plek 30 binnen in de lijst. David Guetta maakte op 3 augustus 2002 zijn Top 40-debuut met 'Love Don’t Let Me Go'. 2008 was zijn meest succesvolle jaar tot nu toe, hij scoorde toen maar liefst 8 hits in één jaar. 

Valt er dan niks meer te halen voor David in de Top 40? Zeker wel! Want gek genoeg wist geen enkele van zijn 56 hits ooit de nummer 1-positie te halen in de Top 40. Gaat 'Crazy What Love Can Do' daar verandering in brengen de komende weken?

Luister iedere vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur naar de Top 40 met Domien Verschuuren.

Beeld: ANP