10 november, wellicht stond die dag rood omcirkeld in je agenda, het is namelijk de dag dat het album Reputation van Taylor Swift uit komt!

Maar rustig aan als je nu gelijk naar je Spotify of Deezer account rent, daar ga je het album namelijk niet vinden. Taylor is het niet eens met de vergoeding die de streamingdiensten haar bieden voor haar muziek. 

Momenteel is het album alleen verkrijgbaar via iTunes, of te koop in de winkel. Maar een kleine opluchting: de zangeres heeft beloofd dat over een week Reputation écht overal te luisteren is. 

In de tussentijd kunnen we wel blijven genieten van de tracks van Reputation die Taylor al eerder uitbracht:


Gedoe met streamingdiensten

Het is niet de eerste keer dat Taylor in de clinch ligt met streamingdiensten. In 2014 haalde de 'Gorgeous'-zangeres al haar muziek van Spotify af. Ze claimde dat de vergoeding te laag was en dit leidde tot een ruzie tussen haar en de muziekdienst. 

Eerder dit jaar bedacht Taylor zich, en was al haar muziek ineens weer te beluisteren via Spotify en andere streamingkanalen. De reden hiervoor was volgens fans het feit dat haar album 1989 10 miljoen verkocht was.

Hoewel Reputation (nog) niet te beluisteren is, blijven al haar oude albums wél te beluisteren.