Benieuwd naar de nieuwste muziek? Q-dj Wim van Helden neemt je op Q-music.nl mee langs de nieuwste releases en geeft er direct zijn mening over. Deze keer een review over het album van Sharon Doorson: 'Killer'.

Ze was 6 jaar toen ze de mini-playbackshow van Henny Huisman won. Daarna heeft ze aan zo’n beetje elke talentenjacht op tv meegedaan. Ze scoorde een paar hits met het meidengroepje Raffish, waar ook Eva Simons in zat, maar het grote succes kwam pas afgelopen jaar na haar deelname aan The Voice of Holland. Met ‘Fail In Love’ en ‘High On Your Love’ scoorde ze dikke hits, ook internationaal. Inmiddels is ook haar debuutalbum uit. Het album begint met de titeltrack 'Killer', wat ook meteen haar nieuwe single is. Op deze track zijn de overeenkomsten met Rihanna groter dan ooit.

CATCHY DANCE
Het album staat vol catchy dancetracks. Er zijn nog genoeg tracks met hitpotentie. ‘Run Run’ en ‘I’m Over You’ bijvoorbeeld. De tracks ‘One On One’, ‘Bad Medicine’, ‘Can’t Live Without You’ en ‘Paralyzed’ zijn daarentegen een stuk minder. Of het nou de beats, effecten of zang is. Er lijkt voortgeborduurd te zijn op haar vorige singles, maar ze halen het er niet bij. Na het horen van deze tracks lijkt het album even tegen te vallen, maar met de hulp van songwriters en producers die ook achter successen van Armin van Buuren, Marco Borsato en Within Temptation zitten kán dat haast niet.

BEYONCE
Met ‘I Found This Love’ wordt dit bewezen. Voor de afwisseling even geen dance, maar een popnummer waarop Sharon klinkt als Beyoncé. En niet een beetje. Het lijkt alsof Beyoncé persoonlijk meezingt! Naast deze verrassende track wordt het album afgesloten met de ballad ‘Never Let Me Go’ en een bijzondere akoestische versie van ‘High On Your Love’, waarmee Sharon Doorson nog maar even haar veelzijdigheid benadrukt.

Wil je net als ik het album van Sharon Doorson 'Killer' in z’n geheel beluisteren? Log in als Q-member en beantwoord de vraag. Nog geen Q-member? Word het dan direct (gratis)!