Het was nog even heel spannend dinsdagavond bij de bekendmaking van de Songfestival-finalisten. S10 werd voor Nederland namelijk als állerlaatste genoemd en dat was zenuwslopend voor de zangeres.

"Het heeft zo moeten zijn"

Tijdens de persconferentie na afloop van de show vertelde ze dat ze het heel zwaar vond dat het zo lang duurde. "Maar het is 10 mei, ik heet S10 en ik werd als tiende genoemd. Het heeft zo moeten zijn denk ik", zegt S10. Zelf had ze al zo'n vermoeden dat ze als allerlaatste genoemd zou worden.

Emotioneler

Dinsdagavond was tijdens haar optreden te zien dat de tekst van 'De Diepte' de zangeres ineens raakte. Ze was emotioneler dan tijdens eerste repetities. "Ik stel me heel kwetsbaar op in het nummer en ineens voelde ik dat nog sterker."

"Vlak voor ik het podium op ging dacht ik ineens: o nee, hoe ga ik dit doen? En daarna: fuck it, ik doe het gewoon. Daar op het podium besefte ik ineens dat ik wel altijd zeg dat er ruimte moet zijn voor verdriet, maar dat ik mezelf die ruimte misschien niet altijd geef. En dat kwam ineens binnen."

Finale

Zaterdag 14 mei staat S10 dus in de finale. Ze zal dan in de eerste helft van de finale 'De Diepte' opnieuw ten gehore brengen. 

Foto: ANP