Op social media laat Shawn Mendes weten dat hij de rest van zijn Wonder Tour door de VS en Europa annuleert. Hij heeft deze beslissing gemaakt omdat hij zijn (mentale) gezondheid op de eerste plaats moet zetten.

Tol eisen

"Zoals jullie weten, moest ik de laatste weken een aantal shows annuleren omdat ik niet klaar was voor de tol die het optreden van mij eist", schrijft hij in zijn verklaring. Begin juli had de Canadese zanger al wat optredens afgezegd om een pauze te nemen. Na gesprekken met zijn team en gezondheidsprofessionals heeft hij besloten dat hij de tour niet meer zal oppakken en afmaken. "We hadden de hoop dat ik de rest van de tournee wel kon doen na een welverdiende pauze, maar op dit moment moet ik mijn gezondheid op de eerste plaats zetten."


Maar Shawn laat weten dat het stoppen van de tour niet betekent dat zijn fans niets meer van hem zullen horen. "Het betekent niet dat ik geen nieuwe muziek meer zal maken, en ik kan niet wachten om jullie in de toekomst weer te zien." Zodra Shawn genoeg tijd heeft genomen om te herstellen, belooft hij terug te keren op het podium.

Ziggo Dome

Voor zijn Nederlandse fans betekent dit dat de concerten 15 en 16 juli 2023 in de Ziggo Dome geannuleerd zijn.

Foto: Getty Images