Bewoners van Singapore zijn een petitie tegen Adam Lambert gestart. Ze willen niet dat de zanger in hun land komt optreden tijdens de jaarwisseling, inmiddels zijn er al meer dan 15.000 handtekeningen binnen.

De reden? Adam zou niet de soort performer zijn om daar het nieuwe jaar goed in te luiden, door zijn sexuele acts en het feit dat hij ooit een mannelijk bandlid zoende op het podium. Ook zijn recente videoclip met showgirls en mannelijke strippers die onzedelijke acts uitvoeren dragen hier aan bij. Zo staat in de petitie.

Initiatiefnemers schrijven dat Adam Lambert een actieve promoter is van een sexuele levensstijl en LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) rechten, dit zou niet overeenkomen met de waarden van Singapore.

Tegengeluid

Singapore is een conservatief land. Hoewel homoseksualiteit zelf niet verboden is, zijn homoseksuele daden dit wel. Dit botst met Adam Lambert die juist heel open is over zijn seksuele geaardheid.

Inmiddels is er zelfs een andere petitie gestart die Adam juist wel wil laten optreden, deze heeft ongeveer evenveel handtekeningen op dit moment.

Foto: EPA