De 90's, het tijdperk van Hakken, Tamagotchi's en natuurlijk van de boybands! Sommigen zijn al lange tijd uit beeld, anderen spelen nog avond na avond in Las Vegas en hebben eigen cruises... 

Tijdens de Q-top 500 van de 90's sturen we je op speeddate met de 5 populairste boybands uit dat decennium. 

Vandaag zit je tegenover: Backstreet Boys! Met welke van deze boys plan jij graag een vervolg date in? Met wie van deze vijf heren zie jij jezelf wel een vervolgdate inplannen?

Leden

AJ McLean

Leeftijd: Op 9 januari 40 geworden.
Burgerlijke staat: Sinds 2011 getrouwd met make-up artiest Rochelle.
Kinderen: Twee, dochters Ava en Lryic.
Hobby: Dansen! Al vanaf zijn vierde volgde hij twee uur per dag dansles. En dan hebben we het echt over alle soorten danse: Ballet, jazz, tapdansen, hip-hop, stijldansen, salsa, ritmisch gym... 
Good to know: Toen AJ zich aanmeldde bij de Backstreet Boys was hij slechts 14 jaar. Ondanks dat de advertentie voor de auditie vroeg om jongens tussen de 16 en de 19 jaar reageerde hij toch. Met als gevolg dat hij zijn laatste jaar van de middelbare school tijdens de tour moest afronden. 

Brian Littrell

Leeftijd: 43 jaar geworden afgelopen 20 februari. 
Burgerlijke staat: Getrouwd met model en actrice Leighanne Wallace in 2000. Ze ontmoetten elkaar tijdens het filmen van de clip van 'As Long As You Love Me'
Kinderen: Eén, zoon Baylee.
Hobby: Basketbal! Toen hij 15 was wilde hij professioneel basketbalspeler worden, maar helaas was hij te klein. Met zijn 'slechts' 1,73m kwam hij hiervoor niet in aanmerking. Gelukkig voor ons!
Good to know: Kevin en Brian zijn niet alleen vrienden en bandgenoten. Ze zijn ook nog eens neefjes.

Howie D.

Leeftijd: Geboren op 22-08-1973, dus 44 jaar. 
Burgerlijke staat: Trouwde in 2007 met Leigh Bonielle.
Kinderen: Twee, zoons James en Holden.
Hobby: Acteren! Al op jonge leeftijd speelde Howie in verschillende musicals. Als kind werkte hij mee aan producties voor Nickelodeon en Disney, iets wat hij deed hij onder zijn artiesten naam Tony Donetti.
Good to know: Die artiestennaam kostte hem bijna zijn BSB-carrière! Hij meldde zich voor de auditie van de band namelijk ook aan onder de naam Tony Donetti, maar de organisatie raakte zijn gegevens kwijt en konden hem onder die naam niet terugvinden. Gelukkig kende AJ, Howie al via een gemeenschappelijke zangcoach en zo kwam de organisatie alsnog bij Howie terecht.

Kevin Richardson

Leeftijd: 46 jaar, en daarmee het oudste bandlid.
Burgerlijke staat: Getrouwd met danseres en actrice Kirstin Willits sinds 2000.
Kinderen: Twee, zoons Mason en Maxwell.
Hobby: Piano spelen! Kevin leerde zichzelf piano spelen toen hij 9 jaar was. Hij deed dit puur op gehoor! Op de middelbare school kreeg hij zijn eerste keyboard en werd onderdeel van het bandje Paradise. Hiermee traden ze op in restaurants en bruiloften.
Good to know: Kevin heeft gewerkt als acteur in Disney World. Hier speelde hij onder andere Aladin, Prins Eric, Tijgertje en Sebastian de krab. Tijdens dit baantje leerde hij zijn vrouw Kirstin kennen, die daar Belle speelde.

Nick Carter

Leeftijd: 38 jaar en de benjamin van de club.
Burgerlijke staat: Sinds 2014 getrouwd Lauren Kitt.
Kinderen: Eén, zoon Odin.
Hobby: Dansen! Ook Nick is een geboren danser. Hij werd in 2015 tijdens Dancing with the Stars in Amerika zelfs tweede.
Good to know: Toen Nick zich inschreef voor de Backstreet Boys was hij slechts 12 jaar! Het was nog even spannend of hij daadwerkelijk één van de leden zou worden, omdat zijn moeder hem liever naar The Mickey Mouse Club zag gaan. Uiteindelijk mocht Nick de keuze zelf maken. Logischerwijze staan wij allemaal achter deze keuze!

En zit je perfecte match er tussen? Laat hieronder weten met welk Backstreet Boys-lid jij een vervolg date wilt inplannen:

Q-top 500 van de 90's

In de lijst staat de band 10 keer genoteerd, daarmee zijn zij de meest genoteerde boyband in de top 500! op 2 staat, Five, op 3 Take That *NSYNC staat op 4 en Westlife sluit het lijstje.

493 - 'All I Have To Give'


441 - 'Anywhere For You


340 - 'We've Got It Goin' On'


179 - 'Larger Than Life'


128 - 'I'll Never Break Your Heart'


107 - 'Quit Playing Games (With My Heart)'


90 - 'Get Down (You're The One For Me)'


25 - 'As Long As You Love Me'


18 - 'Everybody (Backstreet's Back)'


6 - 'I Want It That Way'