Alles komt terug! Tegenwoordig is de Top 40 gevuld met oude bekende nummers die in een nieuw jasje zijn gestopt. Maar de vraag is... Op welke zaten we het meest te wachten? 

Maar liefst zestien nummers waren in de race om de Gouden Boemerang van 2022 te worden, maar er was een overduidelijke winnaar: 'Vluchtstrook' van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K!

Het nummer is gebaseerd op 'Have You Ever Been Mellow' van de Party Animals, maar wat veel mensen niet weten is dat dát nummer weer gebaseerd is op 'Have You Never Been Mellow' van Olivia Newton-John.

Kai sprak Sander Huisman, een van de drie mannen van Kris Kross Amsterdam in de ochtendshow. "We zaten in de studio en toen dachten we: is het niet leuk om een oude gabberplaat te coveren?", vertelde Sander aan de telefoon. "Maar het origineel bleek van Olivia Newton John te zijn, die helaas eerder deze week is overleden. We moesten dan ook naar de schrijver van het nummer in Australië om toestemming te vragen om het nummer te gebruiken. Dat was nog best spannend, maar is gelukt."

Kai verrast Kris Kross Amsterdam met de Gouden Boemerang


Beluister 'Vluchtstrook'