Als artiest ben je natuurlijk nergens zonder je fans. Wie staat er anders mee te zingen met je hits of koopt je merchandise-stand leeg? Maar je hebt fans en je hebt fáns. En over die laatste willen we het graag even met je hebben. 

Diehard fans onderscheiden zich graag van andere fans en hiervoor hebben ze allerlei manieren. Want als heuse superfan vergelijk je jezelf niet graag van het lieve buurmeisje wat 'ook wel eens Justin Bieber nummertje opzet'. 

Als echte fan wil je graag dat je idool je erkent en daarom geef je jezelf een naam, je sluit je aan bij de fanbase die de idool rijk is. Zoals bij de Beliebers of bij de Swifties. Over de jaren heen hebben zich op deze manier flink wat fanbases ontwikkeld. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Oh, en vergeet niet onderaan even door te geven tot welke fanbase jij behoort. Vinden we leuk!

Animals
Noemt iemand zichzelf in zijn Insta-bio een Animal? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een Kesha-fan. De fans van de 'TiK ToK'-zangeres hebben zichzelf vernoemd naar het eerste album én de eerste single van Kesha, 'Animal' dus. 

Daarnaast komt het ook nog eens mooi uit dat Kesha een enorme animal-lover is:


Arianators
Waar je bij Animals nog een beetje moet zoeken naar de bijbehorende artiest, is dat bij Arianators een erg duidelijke zaak. We hebben het hier natuurlijk over de fans van Ariana Grande.

De naam Arianators wordt al gebruikt sinds dat Ariana een rol speelde in de Nickelodeon serie Victorious. Dat Ariana een hele sterke fanbase heeft, bleek wel na alle liefde die de fans naar elkaar en naar Ariana stuurde vlak na de vreselijke aanslag tijdens haar concert in Manchester.


Beliebers
De fans van Justin Bieber mogen zichzelf, naast superfan, ook wel de trendsetters op het gebied van fanbase-namen noemen. Zij vonden de perfecte naam voor zichzelf door het woord believer te combineren met Justins achternaam Bieber, en tada! De Beliebers waren geboren.

Voor 2015 kon je niet overal roepen dat je een belieber was, maar nadat Justin zijn album Purpose uitbracht kwam daar verandering in! Tegenwoordig is iedereen stiekem een beetje Belieber, toch?


Bey Hive
We gaan er voor het gemak maar even vanuit dat iedereen hier Beyoncé kent. Maar behalve onder de naam Beyoncé gaat de zangeres ook vaak door het leven als Queen Bey.

En die naam hebben haar fans als inspiratie gebruikt voor hun titel, deze fans gaan namelijk door het leven als: de Bey Hive. Klinkt als? Inderdaad het Engelse woord voor bijenkorf! Wat best een logische naam is voor een groep mensen die alles over hebben voor hun koningin. 


Daydreamers
Dit is misschien niet de bekendste naam uit het rijtje, maar de wereld zit stiekem vol met Daydreamers. Dit zijn namelijk de fans van Adele herself! 

Deze naam is ontstaan op het forum op de site van Adele, vlak na dat haar debut album 19 uitkwam. Op dit album stond het liedje 'Daydreamer' en fans die gebruik maakten van het forum begonnen zichzelf Daydreamers te noemen. Inmiddels wordt deze benaming voor alle fans gebruikt, niet alleen voor de forumgebruikers.


Directioners
Gaan we links of gaan we rechts? Voor de Directioners is er maar 1 juiste kan, namelijk achter hun favoriete band aan: One Direction.

En hoewel de jongens het als groep even wat rustiger aan doen, blijft de fanbase actief en kunnen ze niet wachten op een reünie van Harry, Liam, Niall en Louis.


Goulddiggers
Dit klinkt als een hele rijke fanbase, maar dat is niet helemaal wat met deze naam bedoelt wordt. Goulddiggers zijn namelijk de fans van, hoe kan het ook anders, Ellie Goulding.


Harmonizers
De fans van Fifth Harmony hebben heel wat moeten doorstaan voor ze zichzelf Harmonizers konden noemen. Tijdens de deelname van de meidengroep aan X-factor is namelijk de naam van de groep nogal eens veranderd.

Zo begonnen ze als LYLAS en met als fanbase LYLAtics, maar wegens juridische reden mochten ze die naam niet houden. Toen gingen ze korte tijd door als 1423 en schakelden de fans over naar Lov3rs. Maar 1423 viel toch niet echt in de smaak waarna uiteindelijk gekozen is voor Fifth Harmony en de Harmonizers. De beste keuze als je het ons vraagt!


KatyCats
Als je zo'n grote kattenvriend bent als Katy Perry is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je fans deze liefde overnemen. Die liefde is onder haar fans zelfs zo groot dat ze zichzelf naar de zangeres én naar de beestjes hebben vernoemd: de KatyCats!

Iets waar haar eigen viervoeter Kitty Purry het helemaal mee eens is.


Little Monsters
Deze naam is niet verzonnen door de fans, maar door de artiest zelf. Mother Monster, zoals Lady Gaga zichzelf graag noemt, bedacht deze naam voor haar fans terwijl ze aan haar album The Fame Monster werkte in 2009.

Hoe je een Little Monster herkent? Simpel! Put gewoon your fucking paws up. 


Lovatics

De fans van Demi Lovato zijn net als de Beliebers ook creatief geweest met het samenvoegen van woorden. Want voeg het Engelse woord fanatic samen met Demi's achternaam en je krijgt... Lovatic! 

Lovatics hebben een onvoorwaardelijke liefde voor Demi, maar die liefde is ook geheel wederzijds. Demi liet zelfs de tatoeages Stay en Strong zetten ter eren van haar fans.  Mixers
Deze fanbase is redelijk obvious, de mixers zijn natuurlijk de fans die Little Mix achter zich hebben staan. 

En of ze achter de meiden staan. Dankzij hun fanbase won Little Mix in 2011 de finale van de Britse X-factor.


Rihanna Navy
Net als Lady Gaga heeft ook Rihanna haar fans zelf een naam gegeven. Rihanna begon haar fans The Navy te noemen nadat zij in 2012 een rol speelde als marine officier in de film Battleships.

De fans konden zich daar wel in vinden en gaan sindsdien door het leven als The Rihanna Navy.


Selenators
De fans achter Selena Gomez voelen zichzelf stoer genoeg om de naam Selenator aan te nemen, en terecht!

Een naam waar Selena zelf ook mega trots op is, ze heeft er namelijk zelfs merchandise van laten maken:

@officialdolbysel
Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez) op


Sheerios
Geef toe, jij dacht nu ook eerst aan een zak chips toch?! Behalve natuurlijk als je zelf groot fan bent van Ed Sheeran, dan wist je allang dat we het hier over zijn fanbase hebben.

En dat is een naam waaraan Ed zelf zijn goedkeuring heeft gegeven:


Swifties
Als Swiftie ben je een gelukkige fan, de fanbase van Taylor Swift wordt namelijk regelmatig getrakteerd op bijzondere verrassingen van hun idool.

Zo ging ze eens langs bij haar oudste fan en verraste ze een doof wordende Swiftie.

Tot welke fanbase behoor jij?

Nu zijn we natuurlijk erg benieuwd welke fanbases allemaal vertegenwoordigd zijn onder de Q-luisteraars.

Daarom de vraag, tot welke fanbase behoor jij?

Eén dingen hebben al deze fanbases in ieder geval gemeen, ze hebben allemaal onvoorwaardelijke liefde voor hun idool. <3