“And the winner is…” Zeventien keer kwam deze zin vannacht voorbij tijdens de uitreiking van de MTV VMA’s (Video Music Awards). En het werd een avond waarbij vooral de vrouwelijke artiesten in de prijzen vielen.

Vooraf was al bekend dat Taylor Swift en Ariana Grande de grote kanshebbers waren voor de Awards. En dit wisten ze waar te maken ook! Beide dames gingen naar huis met twee prijzen. Taylor kreeg haar awards voor haar song ‘You Need To Calm Down’. De track won in de categorieën ‘Video of the year’ en ‘Video for good’. En uiteraard trad de zangers ook op tijdens de uitreiking.

Ariana Grande mag zichzelf ‘Artist of the year’ noemen. Ook kreeg ze de award voor ‘Song of the summer’ voor haar track ‘Social House, Boyfriend’.

De derde grote winnaar van de avond was Billie Eilish. De zeventienjarige Amerikaanse won drie awards! Zowel in de categorie 'Best new artist' als in 'Push artist of the year' kreeg ze de award. En haar track 'Bad Guy' werd bekroond met de prijs voor 'Best editing'.

Ook de huidige nummer 1 in de Top 40, 'Señorita' ontving een award. Shawn Mendes en Camila Cabello kregen de prijs voor 'Best collaboration'. En dat deze samenwerking een groot succes is, lieten de twee nog even zien tijdens de awardshow.

Ook Miley Cyrus en  Lizzo beklommen het podium om een geweldige show weg te geven.Benieuwd naar alle winnaars? Je checkt ze hieronder:

VIDEO OF THE YEAR - "You Need to Calm Down," Taylor Swift 

ARTIST OF THE YEAR- Ariana Grande 

SONG OF THE YEAR - "Old Town Road (Remix)," Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus 

BEST NEW ARTIST - Billie Eilish 

BEST COLLABORATION - "Señorita," Shawn Mendes & Camila Cabello 

PUSH ARTIST OF THE YEAR- Billie Eilish 

BEST POP - "Sucker," Jonas Brothers 

BEST HIP HOP - "Money," Cardi B 

BEST R&B - "Waves," Normani ft. 6lack 

BEST K-POP - "Boy With Luv," BTS ft. Halsey 

BEST LATIN - "Con Altura," ROSALÍA & J Balvin ft. El Guincho 

BEST DANCE - "Call You Mine," The Chainsmokers ft. Bebe Rexha 

BEST ROCK - "High Hopes," Panic! At The Disco 

VIDEO FOR GOOD - "You Need to Calm Down," Taylor Swift 

BEST EDITING - "Bad Guy," Billie Eilish *

BEST ART DIRECTION - "7 Rings," John Richoux 

SONG OF SUMMER - Ariana Grande, Social House, "boyfriend"

Foto: ANP