Taylor Swift heeft voor de Amerikaanse televisiezender NBC, dat in de VS de exclusieve rechten heeft om de Olympische Spelen uit te zenden, een spotje ingesproken waar ze gymnaste Simone Biles in het zonnetje zet.

Mentale gezondheid

De verwachting was dat Simone Biles een van de grote winnaars zou worden van de Olympische Spelen. Vanwege deze druk, gaf ze aan dat ze niet goed in haar vel zat. De stress en spanning waren te groot geworden. Daarom besloot ze bij de meeste onderdelen niet mee te doen. Toch klom Simone weer op de balk en won brons. De NBC pakt in Amerika uit met deze prestatie en Taylor Swift leidt dat stukje televisie in.

Spotlight

"Wat willen wij van onze helden? Wat verwachten we van ze? Wat hebben we van ze nodig? Wat gebeurt er wanneer ze ons verrassen? Wanneer de hele wereld naar je kijkt, krijgt alles wat je doet een grotere betekenis. Dat kan een zware last zijn. Het kan een verandering zijn om alles te veranderen," zegt Taylor in de video. Ze vervolgt: "Gedurende de week is Simones stem net zo aanwezig geweest als haar talent. Haar eerlijkheid is net zo mooi als de perfectie die zo lang haar signatuur is geweest. En weet je, dat is nog steeds zo. Ze is namelijk perfect menselijk. En daarom is het zo makkelijk om haar een held te noemen. Simone Biles is weer helemaal terug bij Team USA in Tokio." De video is ook Simone zelf niet ontgaan.

"Ik moet hierom huilen, zo speciaal is het. Ik hou van je Taylor." Waarop Swift antwoordde: "Nee, ik moest huilen toen ik JOU zag. Ik voel me gezegend dat ik al die jaren naar je heb mogen kijken, maar afgelopen week was een lesje in emotionele intelligentie en veerkracht. Iedereen heeft van je geleerd, dank je wel."

Foto: BrunoPress/Action Press/Brunopress.nl & BrunoPress/PA Images/Brunopress.nl