Taylor Swift heeft per direct al haar muziek van muziekstreamingdienst Spotify verwijderd, inclusief haar pas verschenen album 1989. De reden volgens de 'Shake It Off'-zangeres is de (te) lage vergoeding, zo zou zij één dollarcent per gedraaid nummer ontvangen.

In 2012 weigerde Taylor Swift in eerste instantie haar album Red op Spotify te plaatsen. Uiteindelijk gaf ze een paar maanden later toe en was de plaat alsnog te beluisteren via Spotify. Veel artiesten gaven eerder al aan iets soortgelijks te doen, omdat zij omgerekend meer zouden verdienen via instanties als iTunes dan via Spotify.

De reactie vanuit Spotify is als volgt. "Wij houden van Taylor, net als onze gebruikers. In een maand tijd zijn haar nummers wel 16 miljoen keer afgespeeld. Wij willen graag samen met haar bouwen aan een nieuwe muziekeconomie die voor iedereen werkt."

Een plek waar je de muziek van Taylor Swift in elk geval wél zult horen is in Amsterdam. De zangeres komt in 2015 namelijk naar Nederland toe voor Q-music presents: Taylor Swift in de Ziggo Dome. Daar lees je hier alles over.