Sinds ze vorig jaar haar muziek van Spotify verwijderde weten we al dat Taylor Swift een voorvechter is van rechtvaardigheid binnen de muziekindustrie. In deze strijd heeft Taylor Swift vandaag een nieuwe slag gewonnen. En de tegenpartij is zeker niet de minste... Apple!

In een open brief aan het gigantische bedrijf komt de 'Bad Blood'-zangeres op voor juist de kleinere en opkomende artiesten en vertelt ze waarom ze haar album 1989 niet op Apple Music zal laten komen. De gloednieuwe streamingdienst gaat een gratis periode van drie maanden aan zijn klanten aanbieden, maar tijdens deze gratis drie maanden ontvangen artiesten niks.

Apple zou de eerste drie maanden geen geld uitkeren omdat de royalty's ná deze drie maanden hoger zouden zijn dan die van Spotify.

Aan het eind van de brief vraagt Taylor om dit beleid aan te passen, en al snel heeft Apple hier gehoor aan gegeven! Eddy Cue, senior vice president van de multinational, heeft de zangeres direct opgebeld en heeft gelijk veranderingen beloofd. "Toen ik wakker werd vanochtend zag ik wat Taylor had geschreven, het was wel duidelijk dat we iets moesten veranderen," zo vertelt Cue aan tijdschrift Billboard. "Dat is waarom we besloten hebben dat we artiesten gewoon zullen betalen tijdens de trial periode."

En Taylor Swift? Die is tevreden!