Wow! Taylor Swift heeft in de éérste week (die eindigde op 2 november 2014) sinds het uitbrengen van haar album 1989 maar liefst 1.287.000 exemplaren weten te verkopen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse hitlijst Billboard 200.

Taylor Swift bracht 1989 op 27 oktober uit wat resulteerde in alweer het vierde album van de 'Shake It Off'-zangeres dat een nummer één positie wist te behalen. Om je even een beeld te geven hoe succesvol dit album eigenlijk is zetten we even wat feiten op een rij.

Het was in 2002 dat er voor het laatst een album zó goed werd verkocht. Dit record stond namelijk op naam van rapper Eminem met zijn plaat The Eminem Show. Ook is Taylor Swift hiermee de enige act die met drie albums meer dan een miljoen exemplaren wist te verkopen in een week tijd. Dit lukte haar namelijk ook met voorgangers Red en Speak Now.

1989 is hiermee ook het best verkopende album uitgebracht 2014 (tot nu toe). Taylor Swift laat Ghost Stories van Coldplay met 745.000 exemplaren daarmee ver achter zich. Verder is het direct het op-één-na meest verkochte album van 2014, alleen de Frozen Soundtrack met zo'n 3,5 miljoen kopieën staat hier nog boven.

Wát een succes, nu al! Het mooie nieuws is ook nog eens dat Taylor Swift in 2015 naar Nederland komt voor Q-music presents: Taylor Swift in de Ziggo Dome.

Foto: AFP