Tom Parker, lid van boyband The Wanted, is vanmiddag op 33-jarige leeftijd overleden. De band laat via Instagram weten dat Tom vredig stierf in het bijzijn van zijn familie en bandgenoten: "Hij was onze broer, het verlies en verdriet dat we voelen zijn niet in woorden te vatten. Altijd en voor eeuwig in onze harten".

De zanger maakte in oktober 2020 bekend dat hij leed aan een hersentumor die niet te verwijderen was en die hem uiteindelijk fataal zou worden. Afgelopen november kon Tom wel nog meedoen aan een aantal shows van de reünietour van The Wanted en liet hij weten dat zijn tumor onder controle was. Ook de afgelopen weken was hij nog aanwezig bij concerten van de Britse band.


Tom laat zijn vrouw Kelsey en kinderen Aurelia (2) en Bodhi (1) achter. "Onze harten zijn gebroken, Tom was het centrum van onze wereld en we kunnen ons geen leven voorstellen zonder zijn aanstekelijke glimlach en energieke aanwezigheid", schrijft zijn vrouw op Instagram. "Dank aan iedereen die de afgelopen tijd heeft bijgedragen aan de zorg voor hem, hij heeft tot het einde gevochten. Ik ben voor altijd trots op je."


Bekende collega’s reageren via sociale media bedroefd op het nieuws. Ed Sheeran schrijft: "Ik denk aan en stuur mijn liefde naar zijn vrouw, kinderen en familie. Een hele verdrietige dag, wat een geweldige vent." Voormalig One Direction-zanger Liam Payne schrijft: "Mijn hart breekt, hij zat zo vol leven en humor en de herinneringen die ik aan hem heb, blijven voor altijd bij me."

The Wanted

Sinds 2009 vormde Tom Parker samen met Max George, Jay McGuiness, Siva Kaneswaran en Nathan Sykes de boyband The Wanted. In 2011 braken ze door met de hit 'Glad You Came' dat 14 weken in de Top 40 stond. Daarna scoorde ze nog bescheiden hits met 'Chasing the Sun' en 'Walks Like Rihanna'. In 2013 stond de band in the Qube van Qmusic.


Foto: Getty Images