Deze week tellen we af naar de 5 foutste liedjes in de Top 500 van het Foute Uur. Ondertussen kijken we ook eens wat voor foute dingen onze wereld nog meer rijk is. Vandaag: vijf hele foute plaatsnamen.

Fucking, Oostenrijk
De plaatsnaamborden van het Oostenrijkse dorpje Fucking zijn niet aan te slepen. De borden zijn het ultieme souvenir na een bezoekje aan het dorpje waar slechts 150 mensen wonen: de fuckers?! Geruchten over beveiligingscamera's of een naamsverandering in Fuggin bleken niet waar.

Anus, Frankrijk
Zo'n 200 kilometer onder de Franse hoofdstad Parijs ligt een piepklein dorpje dat ergens in de geschiedenis de vrij foute naam Anus heeft gekregen. Bijzonder detail: Anus heeft in Frankrijk exact dezelfde betekenis als in het Nederlands.

Yolo, Verenigde Staten
Alles kan en alles mag, je leeft tenslotte maar één keer. Dat is zo'n beetje de betekenis van de term YOLO (you only live once), die vooral onder jongeren zeer populair is. De bewoners van het dorp Yolo in Californië kunnen dus lekker fout door het leven gaan, want YOLO!

Sletten, Denemarken
Sletten zijn dit keer geen personen die weinig moeite hebben met seksuele activiteiten, maar de inwoners van een gelijknamig dorp in Denemarken. Dat sletten in het Deens gewoon vlakte betekent, neemt niet weg dat het gewoon een heerlijk foute plaatsnaam is.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Groot-Brittannië
Er liep echt geen poes over ons toetsenbord heen, maar dit is de plaats met de langste naam van Europa. De bewoners van dit dorp in Wales korten de naam vaak ook maar af naar Llanfair PG.