De rechtszaak van de zangeres is in volle gang, en er is deze week heel wat gebeurd. Tijd om je even bij te praten over dit proces en alle ontwikkelingen.

Dit is er gebeurd

Want, hoe zat het ook alweer? Taylor staat in deze zaak lijnrecht tegenover radio-dj David Mueller. Tijdens een meet & greet in 2013 werd een foto gemaakt van de twee, samen met de vriendin van de dj. Taylor beweert dat hij tijdens het maken van deze foto met zijn hand onder haar rokje ging en ongevraagd aan haar billen zat. 

Daar was Taylor duidelijk niet van gecharmeerd, en ze stapte naar de bazen van het radiostation. Eindstand: David werd ontslagen. Twee jaar later klaagt hij Taylor aan, omdat ze met haar valse beschuldigingen hem financieel schade had toegebracht. Hij wil zijn naam zuiveren, en hij vraagt 2,5 miljoen euro van de zangeres.

Soms is de aanval de beste verdediging, en Taylor klaagde op haar beurt David weer aan voor aanranding. Ze eist een symbolisch bedrag van 1 dollar. Het gaat haar dus niet om het geld, maar ze wil een voorbeeld zijn voor alle vrouwen die te maken krijgen met dit vernederende gedrag. 

En nu?

Deze week heeft Taylor getuigd in de rechtbank in Denver. "Hij betastte me bewust. Hij greep onder mijn rokje naar mijn billen, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Deze zaak is niet mijn schuld, David heeft dit aan zijn eigen acties te danken."

Taylor is niet de enige die wat woorden sprak in de rechtbank, haar moeder heeft ook een verklaring afgelegd. Mama Swift vertelde onder andere dat haar dochter zo in de war was dat ze in eerste instantie niets tegen de dj zei. "Als ouder vroeg ik me op dat moment af waarom ik haar heb geleerd altijd beleefd te blijven."

Dit was het voor nu, maar dit verhaal gaat sowieso nog vervolgd worden. We houden je op de hoogte!

Foto: AFP