Het vakantiegeld is binnen, de eindexamens zitten er bijna op.. Het is tijd om een vakantie te boeken! De App-man kwam langs in de studio met een aantal handige apps.

Onderstaande apps kwamen aan bod:

Dagdeal voor iPhone en iPad (gratis)
Als je een pak geld op je rekening krijgt begint het bij de meesten te jeuken om direct uit te geven. Het liefst aan een lekkere impulsaankoop. Voor het doen van die aankoop die je niet echt nodig hebt zijn prima websites te vinden die elke dag een bijzondere aanbieding hebben. De kans is klein dat je precies datgene nodig hebt wat op die dag aangeboden wordt, maar meestal wordt het meet veel korting verkocht. De artikelen zijn vaak in de sfeer van gadgets, cosmetica en en andere niet primaire levensbehoeften. De app Dagdeal geeft elke dag een overzicht van de deals voor de meest bekende sites zoals iBood, 1Dayfly, DealDonkey, DagSale et cetera, maar ook Groupon. Je kunt zelf binnen de app aangeven welke sites je wil volgen en uit welke regio's je Groupon deals wil zien. Vanuit de app kun je direct naar de (mobiele) website van de aanbieden en het artikel kopen als je daar een account hebt. Handig dus om je vakantiegeld uit te geven aan dingen die je niet echt nodig hebt.

Vakantieveilingen voor iPhone en Android (Gratis)
Het vakantiegeld is meestal geen vetpot, al was het maar omdat het meer belast wordt dan je gewone salaris. Daarom kan het zaak zijn je tripjes en uitjes zo goedkoop mogelijk te regelen. Met vakantieveilingen kan je bieden op verschillende aanbiedingen voor overnachtingen, tripjes, complete vakanties en andere verwennerijen. Van elke veiling zie je de tijd aftellen en als je de hoogste bieder bent in de laatste seconde, dan heb je de reis te pakken. En dat kan natuurlijk gunstig uitpakken als je goed bied! Naast het voordeel is het natuurlijk ook spannend om te doen.

Jetsetter voor iPhone en iPad (Gratis)
Als je echt een luxe vakantiewil maar daarvoor de lastminute deals wil scoren kan je terecht bij de Jetsetter app voor iPhone en iPad. In deze app zie je aanbiedingen van de meest luxe en fantastische vakantiebestemmingen en hotels voorbij komen, waarvan de aanbieding binnen x-dagen afloopt. Het is luxe, dus je moet nog wel stevig de poeplap trekken, maar de prijzen zijn behoorlijk verlaagd. Je kunt binnen de app meteen een boeking voltooien en afrekenen va je credit card. Binnen de app zie je vervolgens al je bookings informatie. Als je vrienden aanbrengt die ook boekingen maken, verdien je credits die je weer in kunt wisselen als je zelf een trip boekt. De app is ook offline te gebruiken om je gemaakte boekingen te bekijken als je ter plaatse bent.

[Shitapp] Money saving tips voor Android (Gratis)
Ongeveer eenderde van de mensen die vakantiegeld krijgen gebruiken het om schulden af te lossen. Naast aflossen kan het ook een goed idee zijn om te kijken waar je geld kunt besparen. Uiteraard zijn daar ook apps voor en dit is er zo een. De app geeft circa 200 tips om geld te besparen en je kunt een-voor-een door de tips swipen. Je kunt tips delen en tips als favoriet opslaan. Maar verder zit er niets in de app wat niet op een simpele website zou kunnen, dus waarom hiervoor een app downloaden die ook nog ruimte inneemt op je telefoon. Daarnaast zijn de tips in de strekking van: "Ga niet uit eten" en "Zet geld opzij om te sparen" en meer van dat soort no-brainers. Waardeloos dus. Zoek een goede website en maak daar een bookmark van. Tijd is ook geld en bespaar je tijd door deze app niet te downloaden.