Zoveel mogelijk pannenkoeken eten, zich verkleden als een filmfiguur of een hondje trainen. Voor de nieuwe videoserie Hila Wil Winnen doet onze dj Hila Noorzai er alles aan om een prijs in de wacht te slepen. Ze krijgt daarbij hulp van bekende YouTubers zoals Nanne Meijer, Mark Hoekx en Gierige Gasten. 

Het Algemeen Dagblad stelde 10 vragen aan Hila over gekke momenten, tactieken en de kunst van het verliezen.  

1. Waarom deze videoserie?
"Ik heb gewoon nog nooit iets gewonnen in mijn leven, en daar wil ik graag verandering in brengen. Deze serie is de kans om erachter te komen waar ik goed in ben! Ik probeer elke aflevering iets anders, zo kom ik erachter of ik ergens toch een verborgen talent heb waar ik mee kan winnen." 

2. Waarom doe je mee met al die gekke wedstrijden en niet aan een gewone hardloopwedstrijd?
"Nederland zit vol mooie wedstrijden, hobby's en mensen. Ik vond het heel tof om deze wedstrijden die buiten mijn comfortzone liggen te proberen. Het is toch fantastisch om te kunnen zeggen dat ik als zombiebruid voor een publiek van honderden mensen heb gestaan, geracet heb op het circuit van Zandvoort en mee heb gedaan met een echte hondenshow?"

3. Wat vond je het leukste moment uit de serie?
"Het mooiste moment uit de serie is dat ik zo veel verschillende mensen mocht spreken over hun passie en van hen mocht leren.
Zo heb ik van een echte zeemeermin, zeemeermin les gehad. 'Zeemeermin Hanna' verdient daar ook haar geld mee en zwemt met een prachtige staart die ze heeft laten overkomen uit de VS. Het zijn situaties waar je normaal nooit in terecht zou komen!"

4. Wat vond je het vervelendste moment uit de serie?
"Haha, stiekem begin ik toch te lachen als ik hieraan terug denk. Tijdens het ‘NK Pannenkoek Eten’ heb ik zo hard lopen kauwen op mijn eten, dat mijn kies brak." 

"Ik wilde me niet laten kennen dus ik ben stug door blijven gaan met eten. Het is toch een gek gevoel als er iets zo onverwachts en persoonlijks gebeurt tijdens de serie. Je wilt toch eerlijk zijn naar je kijkers toe en vertellen wat er precies gebeurt, maar ergens voel je ook stiekem wat schaamte."

5. Van welke YouTuber heb je het meeste/beste hulp gekregen?

"Hila Wil Winnen is mijn eerste eigen videoserie voor Qmusic, maar de YouTubers in mijn serie zijn echte kenners! Ze weten te entertainen en ik heb elke aflevering gehuild van het lachen. Ik ben geholpen door onder anderen Mark Hoekx, ShelingBeauty, Bart en Robin van BENR en Gierige Gasten."

"Als ik dan toch zou moeten kiezen was dat dan toch het zeemeerminzwemmen met Thomas van Grinsven. Je moet echt lef hebben om als man een zeemeerminstaart aan te trekken, echt fantastisch! Zo was ik al snel de gêne kwijt!"

6. Welke wedstrijd zou je andere mensen aanraden om te doen? Welke juist niet?
"Ik zou het zeker aanraden om te gaan dragracen! Ik had nooit verwacht dat ik het leuk zou vinden om op hoge snelheid te gaan racen op het circuit van Zandvoort. Dragracen is een soort straatrace waarbij twee auto's het tegen elkaar opnemen."

7. Is meedoen belangrijker dan winnen?
Ja, ik heb zoveel ervaring opgedaan door alleen al mee te doen! Ik heb mezelf telkens in het diepe gegooid en heb 100 procent gegeven. Het was ontzettend goed voor mijn zelfvertrouwen om zo uit mijn comfortzone te treden! Meedoen is zeker belangrijker dan winnen, maar winnen is stiekem toch heel lekker. 

8. Vind je dat je in je privéleven wél een winnaar bent?
"Zeker! Nou doe ik het op wedstrijdvlak niet heel goed maar in het echte leven heb ik de jackpot al gewonnen. Ik kan zeggen dat ik momenteel heel gelukkig ben! Ik heb een lieve familie, een hele leuke vriend en een ontzettend toffe baan. Ik mag niet klagen!"

9. Komt er een vervolg op de serie?
"Er komt zeker een vervolg op de serie! Ik mag er nog niet te veel over kwijt, maar in september komt er nog een heelgrote wedstrijd bij!

Ook hier ga ik weer voor de winst en zijn mijn wedstrijdavonturen weer wekelijks te volgen. Ik houd jullie nog heel even in het donker, maar je hoort er snel meer over."

10. Wat heb je nog als tip voor iedereen die aan wedstrijden meedoet maar nooit iets wint? 
"Ik heb tijdens deze serie ook gemerkt dat ik het heel leuk vond om verschillende dingen uit te proberen. Ga opzoek naar iets wat bij jou past. Al gaat het honderd keer mis, het is heel tof als het dan één keer wel lukt!

Tijdens die rit ontmoet je veel mensen die je weer op weg kunnen helpen. Iedereen heeft een talent, je moet er alleen nog even achter komen wat dat is! Heel veel uitproberen en heel veel verliezen met een lach. Dan win je vanzelf!"

Check hier de eerste 3 afleveringen van de serie Hila Wil Winnen: 

1. Gaat Hila het NK Pannenkoek Eten winnen?

2. Wint Hila de Dutch Comic Con Cosplay Wedstrijd?

3. Wint Hila de dragrace?