Haar track was de afgelopen week al de Alarmschijf. Olivia Rodrigo, bekend van de Disney Plus-serie High School Musical, knalt met haar track ‘Drivers License’ van niets naar nummer 1 in de Top 40.

Bijzonder

Jaap Reesema en Pommelien Thijs verlaten met ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ na één week de eerste plaats alweer. Olivia Rodrigo verovert deze plek namelijk met haar track ‘Drivers License’. Haar nummer is daarmee de 34e hit ooit die op de eerste plaats weet binnen te komen. Dit is bijzonder, want de laatste keer dat dit gebeurde was vijf jaar geleden. Toen stond Adele met haar track ‘Hello’ bovenaan de lijst.Records

Van niets naar nummer 1 in de Top 40, maar eigenlijk is ze al heel populair:

  • Sinds haar eerste post in augustus verzamelde ze 4,1 miljoen volgers op TikTok
  • En op Instagram is ze nóg populairder met 5 miljoen volgers

En met haar nieuwe track wordt ze nog bekender. Ze verbreekt record na record:

  • Op nummer 1 in de Billboard Hot 100
  • Op nummer 1 in de Billboard Global 200
  • Meeste streams voor een track in één week op Spotify
  • 54 Miljoen weergaven na twee weken op YouTubeWaar kennen we Olivia eigenlijk van?

De 17-jarige zangeres is geboren en getogen in Temecula, een stad in de Amerikaanse staat Californië. Vanaf haar zesde volgde ze zang- en acteerlessen en in de jaren daarna wist ze haar weg te vinden op televisie. Op haar dertiende kreeg ze de hoofdrol rol in de Disney-serie Bizaardvalk. Drie jaar later bood Disney haar nog een hoofdrol aan, dit keer in de bekende serie High School Musical. In beide series hoor je de zangeres zingen, dus haar doorbraak in muziek is zeker niet gek! Foto: European Press Agency (EPA)