Vrijdag de 13e, voor veel mensen een ongeluksdag. Maar niet voor de muziekliefhebbers onder ons, daar mag je het zelfs een geluksdag voor noemen.

Je valt met je neus in de boter met alle nieuwe muziek die vandaag is uitgebracht. We praten je even bij:

Justin Bieber - Purpose

Dit jaar hebben we een compleet nieuwe Justin Bieber leren kennen. Het begon allemaal met de hit 'Where Are Ü Now' en ging vervolgens verder met 'What Do You Mean' en 'Sorry'. Stuk voor stuk zijn de nummers hoog geëindigd in de iTunes Top 30.

Middernacht bracht Biebs het album uit waar deze nieuwe sound helemaal in terug te vinden is... Purpose!

#PURPOSE now on @applemusic and @itunes worldwide

Een foto die is geplaatst door Justin Bieber (@justinbieber) op

One Direction - Made In The A.M.

Eerder dit jaar was de wereld in schok toen One Direction aankondigde in 2016 even met een break te gaan, maar voor die tijd zou er nog wel een nieuw album verschijnen. Vandaag is die dag!

Made In The A.M., het eerste album na het vertrek van Zayn Malik uit de boyband, bevat natuurlijk ook de singles 'Perfect' en 'Drag Me Down'.

#MADEINTHEAM IS OUT NOW!! [link in bio]

Een video die is geplaatst door One Direction (@onedirection) op

Miss Montreal - 'Love You Now'

Tussen al dat buitenlandse geweld is er ook nieuwe muziek van Nederlandse bodem. Miss Montreal heeft vanochtend haar nieuwe single 'Love You Now' uitgebracht.

Wil je 'm beluisteren? Dat kan hier!

Ed Sheeran - X Wembley Edition

De zanger heeft een bijzonder succesvolle tijd achter de rug na zijn release van het album X. Binnenkort neemt de zanger even een welverdiende pauze, maar voor het zover is krijgen we nog even wat nieuwe muziek van hem te horen.

Hij heeft vandaag een speciale Wembley Edition van X uitgebracht met een aantal nieuwe tracks, waaronder 'Lay It All On Me' met Rudimental.

VanVelzen - Call It Luck

Het is alweer even geleden dat VanVelzen een album uitbracht, maar dit jaar heeft hij bewezen weer he-le-maal terug van weggeweest te zijn met succesvolle singles waaronder 'Call It Luck'.

Vandaag, hoe toepasselijk ook op vrijdag de 13e, verschijnt het gelijknamige album. Da's nog eens geluk hebben!